Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel dodenherdenking
 

 

Scouting Boxtel draagt steentje bij aan dodenherdenking

Elk jaar zet Scouting Boxtel zich in bij de plaatselijke dodenherdenking op 4 mei. Dit doen ze door mee te lopen met de stille tocht vanaf het Indiëmonument naar de Heilig Hartkerk, en de kransen te dragen. Dit jaar ziet de dodenherdenking er anders uit door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom dragen de jeugdleden van Scouting Boxtel dit jaar op een andere manier hun steentje bij.

Met de actie herdenkingssteentjes die georganiseerd is door Scouting Nederland zijn alle scouts uitgenodigd om een steentje te beschilderen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld het steentje beschilderen met een mooie kleur, een pakkende tekst of een figuur zoals een regenboog, zonnetje of bloem, waardoor het een herdenkingssteentje wordt. Dit initiatief is gebaseerd op de Joodse traditie om steentjes achter te laten bij graven. Met dit eeuwenoude gebaar eren ze hun doden en houden ze de herinnering aan hun dierbaren levend.

De jeugdleden van Scouting Boxtel hebben op een centraal punt in Boxtel maar liefst 185 steentjes ingeleverd. Op 4 mei legt Sjoerd (9 jaar) samen met Lowie (iemand van de leiding) de steentjes in de vorm van een groot hart bij het herdenkingsmonument neer. Zo draagt Scouting Boxtel ook dit jaar bij aan de dodenherdenking.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


04-05-2020
 
 
Scouting Boxtel draagt steentje bij aan dodenherdenking
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)