Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel biedt online Scoutingprogramma aan
 

 

Scouting Boxtel biedt online Scoutingprogramma aan

Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten t/m 1 juni afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van Scouting Boxtel. Toch wil Scouting Boxtel haar leden niet zo lang zonder Scouting laten zitten. Daarom hebben verschillende groepen online spellen bedacht, waardoor de leden Scouting niet helemaal hoeven te missen.

Zo hebben de scouts vrijdag (jongens en meiden van 11 tot 15 jaar oud), de gidsen (meiden van 11 tot 15 jaar oud) en de rowans (jongens van 15 tot 18 jaar oud) een online opkomst gehad. Via een chatprogramma kregen de scouts verschillende gekke opdrachten en moeilijke vragen. De antwoorden op de vragen waren telkens Google Maps locaties.

De leiding van de verkenners woensdag (jongens van 11 tot 15 jaar oud) hebben een knutsel-je-eigen-kompas pakketje gemaakt en bij alle verkenners bezorgd.
Tijdens een digitale opkomst hebben de verkenners zelf geknutseld, ze konden chatten en tips vragen.

De Romulus welpen (jongens van 7 tot 11 jaar oud)  zijn door de leiding op pad gestuurd om de speeltuintjes bij hen in de buurt te testen en te beoordelen. Het beeldmateriaal dat de welpen hierbij hebben gemaakt wordt door de leiding samengevoegd in een leuke vlog.

De Remus welpen (jongens van 7 tot 11 jaar oud) kregen van hun leiding de opdracht om iemand te helpen die het in deze tijden wat minder heeft. Ze konden bijvoorbeeld een mooie kaart schrijven voor iemand, boodschappen doen voor de buren of een liedje zingen bij iemand in de tuin. Natuurlijk wel allemaal op gepaste afstand!

Ook de dwergen en de trollen (meiden van 7 tot 11 jaar oud) waren online samengekomen en hadden in groepjes van vier allerlei gekke opdrachten gedaan, zoals jezelf inpakken met wc-papier en een groepsfoto maken met je grote teen in je mond.

De welpen woensdag (jongens van 7 tot 11 jaar oud)  spelen de komende weken hun eigen spel genaamd ‘Welpen Woensdag Online’. Een spel met veel verschillende opdrachten waarmee de welpen een insigne kunnen verdienen. Zo moesten ze op de foto met zo veel mogelijk groene dingen.

Op deze manier biedt Scouting Boxtel een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Het hele gezin kan meedoen aan de opdrachten.

Veel ouders zijn erg positief over deze initiatieven. Anke, moeder van een scout en een welp:
"Het is toch geweldig dat je als scoutinggroep niet bij de pakken neer gaat zitten en op zoek gaat naar alternatieve ideeën waarbij creativiteit en samenwerken nodig is?
De kids krijgen er een dikke smile van op hun gezicht, en ik moet zeggen wij als ouders ook!
Op deze manier blijven ze toch met elkaar in contact en kunnen ze, als de situatie het weer toelaat, terugkijken op een aantal hele leuke activiteiten die ze zonder deze crisis wellicht helemaal niet hadden meegemaakt!"

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten
het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot
een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


31-03-2020
 
 
Scouting Boxtel biedt online Scoutingprogramma aan
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)