Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

#ikscoutthuis ook bij Scouting Boxtel een succes
 

 

#ikscoutthuis ook bij Scouting Boxtel een succes

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten online door te laten gaan, onder het motto #ikscoutthuis. Zo ook bij Scouting Boxtel.

Zo liepen de verkenners woensdag (jongens van 11 tot 15 jaar oud) een online tocht via Google Streetview. Met verschillende routetechnieken, moesten zij door de digitale straten naar het eindpunt navigeren. Om meteen van de gelegenheid gebruik te maken, werden deze routes ook nog eens ver buiten de eigen vertrouwde omgeving afgelegd. Zo gingen de routes onder andere door de drukke straten van Moskou en door de prachtige natuur van Taiwan.

De Scout-Angels (scouts met een verstandelijke beperking) deden een bingo, waarbij een vakje gekleurd mocht worden na het uitvoeren van een opdracht. Ook de familie kon gezellig meedoen aan de opdrachten-bingo. Er kwamen veel gevariëerde opdrachten aan bod, zoals het bouwen van een toren van rollen wc-papier, het maken van een selfie met je zonnebril op je hoofd, of het opschrijven van de positieve eigenschappen van de leiding. Iedereen was reuze enthousiast en speelde fanatiek mee.
De gidsen (meiden van 11 tot 15 jaar oud) kregen van de leiding de opdracht om thuis een leuke 1-aprilgrap uit te halen en deze vast te leggen op video, welke op woensdagavond gezamenlijk werden bekeken. Daarna gingen zij aan de slag met het maken van een foto mozaïek. Per persoon werden er wel 100 foto’s gemaakt, om deze samen te voegen tot het beroemde schilderij Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

De scouts vrijdag (jongens en meiden van 11 tot 15 jaar oud) en de sherpa’s (meiden van 15 tot 18 jaar oud) speelden online het spel Weerwolven van Wakkerdam. Via een chatkanaal kregen alle deelnemers informatie over hun rol in het spel, en konden ze de bijbehorende acties uitvoeren. De burgers hadden natuurlijk als doel om de weerwolven zo snel mogelijk uit te schakelen, terwijl de weerwolven iedere nacht één van de burgers verslonden.

De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar oud) ontvingen van de leiding het bever-doe-boek, waarmee ze de komende weken thuis aan de slag kunnen met het hele gezin. De opdrachten staan in het teken van de themafiguren uit het dorp Hotsjietonia. Elke activiteit begint met een inleidend verhaaltje om voor te lezen aan de kinderen, waarna de opdracht uitgevoerd kan worden. Zo kunnen de bevers een hut bouwen met Stanley Stekker,  leert Professor Plof ze wat de meerwaarde is van zeep bij het handen wassen, en maken ze met Rozemarijn creatieve cupcakes.

De romulus welpen (jongens van 7 tot 11 jaar oud) besloten om thuis te gaan kamperen, omdat het geplande ouder-zoon weekend niet door kon gaan. De kinderen zijn zelf thuis een hut gaan bouwen van tafels, stoelen, lakens en zelfs tenten, waar ze vervolgens ook echt in hebben geslapen. Welp Tos vierde die dag ook zijn achtste verjaardag, samen met zijn vader in een tent in de huiskamer.
De welpen woensdag (jongens van 7 tot 11 jaar oud) gingen weer aan de slag met Welpen Woensdag Online. Eén van de opdrachten was gebaseerd op hun leiding Lowie, die wel eens aan worstelen doet. De welpen moesten op een foto of video laten zien dat zij de sterkste waren. Welp Thomas liet door middel van een foto zien dat hij sterker was dan zijn vader Jeroen (die ook leiding is bij de gidsen).

Scouting Boxtel

Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


06-04-2020
 
 
#ikscoutthuis ook bij Scouting Boxtel een succes
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)