Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Lezing “Watersnood op de hoge zandgronden”
 

 

Lezing “Watersnood op de hoge zandgronden”

Op woensdag 18 november 2020 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over waterbeheer in ons huidige klimaat. De lezing wordt gegeven door de heer Rob Brinkhof, ecoloog van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De visie en aanpak op waterbeheer op de zandgronden moet op de schop! Dan is het weer veel te nat, dan schreeuwen we weer om water. Het watersysteem is volledig in disbalans. Beekherstel en waterberging lossen het probleem niet op.  Sterker: het maakt ons watersysteem instabiel en kwetsbaar. De recente drogere zomers geven een duidelijk signaal af. Het is de hoogste tijd voor een andere visie op waterbeheer. Een visie die goed is voor natuur, landbouw, drink- en grondwatervoorraad en stedelijke functies. Het verleden blijkt een verrassend rijke inspiratiebron. We kunnen veel leren van de principes van waterbeheer door Romeinen tot en met de meer 'industriële ' 19e -eeuwse irrigatiesystemen. Hoogtepunt is het waterbeheer door Middeleeuwse boeren met ingenieuze en subtiele waterbeheer- en bevloeiingssystemen. Het is ten onrechte nog steeds een vergeten pagina in de geschiedenis. Rob Brinkhof neemt u op een prikkelende manier mee in verleden, heden en toekomst.

In verband met de huidige corona problemen zal de zaal worden ingericht conform de RIVM-voorschriften en zal er ook desinfecterende vloeistof aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht niet te komen in geval van hoesten, keelpijn of verkoudheid bij u zelf of bij een uw huisgenoten.
Als u de presentatie wilt bijwonen, vragen we om u aan te melden via onderstaand e-mailadres.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 19.30 uur. Niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

Auteur Michel van de Langenberg


23-10-2020
 
 
Lezing “Watersnood op de hoge zandgronden”
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)