Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Open Dag Kindermoestuin Haanwijk op 28 maart
 

 

Dag van het Landschap, 2de paasdag

De kindermoestuin Haanwijk gaan we uit zijn winterslaap wekken tijdens de Dag van het Landschap op 28 maart, tweede paasdag. Iedereen is daarbij welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. De verwachting is dat de paashaas weer eieren gaat verstoppen in de tuin.

Tijdens deze open dag staan de vrijwilligers klaar om u rond te leiden. Ondertussen vertellen ze hoe de kindermoestuin is ontstaan, over de activiteiten en uiteraard over hoe kinderen mee kunnen doen met dit ontzettend leuke project.
Kindermoestuin Haanwijk bestaat sinds 2012 en wordt elk jaar mooier. De fruitbomen groeien goed, er is een hoek met heerlijk ruikende kruidenplanten en elk jaar gebruiken we bloemen om het ongedierte uit de groenten te weren. Straks wordt er weer van alles gezaaid, van welbekende gewassen als boerenkool en spruitjes tot vergeten groenten als pastinaak en snijbiet.

Om in de zomer een mooie oogst binnen te halen, zijn er veel handen nodig, kinderhanden én die van vrijwilligers. Die kunnen we nog wel een paar extra gebruiken; kom voor meer informatie naar de open dag of kijk op onze facebookpagina (www.facebook.com/Kindermoestuin-Haanwijk). Ook op de site van Natuurgroep Gestel wordt aandacht besteed aan de tuin (www.natuurgroepgestel.nl).

De Kindermoestuin krijgt steun uit verschillende hoeken. Zo heeft het Oranjefonds het  project een fijne donatie gegeven en Brabantslandschap maakt het mogelijk dat de wilgenhouten afrastering van de moestuin kan worden vervangen door - duurzame  - robinapalen. Ook is met behulp van NL-Doet op  12 maart de haag langs het pad en de voorkant van de moestuin onkruidvrij gemaakt en zo ligt de kindermoestuin er  tweede paasdag, 28 maart, op De Dag van het Brabants Landschap mooi bij voor de bezoekers.

De kindermoestuin ligt op landgoed Haanwijk, ter hoogte van Haanwijk 2-4. Op 28 maart zijn er in de omgeving veel meer activiteiten, zoals rondwandelingen onder leiding van een gids.

Auteur Michel van de Langenberg
Meer algemeen nieuws >>>>


28-03-2016
 
 
Open Dag Kindermoestuin Haanwijk
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)