Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurwerkgroep Gestel
 

 

Lezing over het Brabants Landschap

Op dinsdag 16 februari organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over het Brabants Landschap.
Het Brabants landschap kent een lange en zeer tumultueuze geschiedenis. Natuurkrachten van ijs, water en wind gaven het landschap vorm. De mens voegde er elementen aan toe, maar de mens deed er ook zeker afbreuk aan. In deze lezing zal Rini Kerstens proberen een overzicht te geven van de ontstaansgeschiedenis van het Brabantse landschap. Het proces resulteerde uiteindelijk in een heel gevarieerd landschap. Een landschap van rivieren, riviertjes en beken. Een landschap van beekdalen en stroomruggen. Een landschap met bossen hooilanden, heidevelden en stuifduinen. Beelden van nu illustreren dat rijke beeld van Brabant.

Zeker reikt het verleden ons ingrediënten aan die uitgangspunt kunnen zijn bij het behoud en beheer van de mooie elementen die we nog over hebben en die het waard zijn om te koesteren.
Mogelijk draagt de vanavond aangedragen achtergrondkennis ertoe bij om het Brabantse landschap nog intenser te beleven! De Powerpointlezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2, - p.p. Voor meer informatie:
Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl

Auteur Michel.Langenberg


16-02-2016
 
 
Natuurwerkgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)