Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurwerkgroep Gestel
 

 

Lezing “Hazen en Konijnen”

Op maandag 9 mei organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over hazen en konijnen.
De één woont in een hol, de ander in een kuiltje. De één wordt kaal en blind geboren, de ander heeft dan al een vacht en kan om zich heen kijken. Zo maar enkele verschillen tussen deze uiterlijk op elkaar lijkende diersoorten. Twee diersoorten, die iedereen kent, maar waarvan men meestal niet meer weet dan dat de één er 'als een haas er vandoor kan gaan' en dat bij de ander 'het bij de konijnen er aan toe kan gaan'. In deze lezing zal dierenecoloog Jasja Dekker het werkelijke verhaal vertellen over het leven van konijn en haas.

 Er zal o.a. ingegaan worden op welke invloed zij ieder hebben op de natuur door hun verschillende leefwijze. Welke andere diersoorten in meerdere en mindere mate afhankelijk zijn van hun aanwezigheid, en natuurlijk hoe het met deze twee soorten gaat tegenwoordig.
De Powerpointlezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2, - p.p. Voor meer informatie:

Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl

 

Auteur Michel van de Langenberg


09-05-2016
 
 
Lezing “Hazen en Konijnen”
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)