Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Expositie schilderijen Riekie Wilborts
 

 

Expositie schilderijen Riekie Wilborts in D’n Liempdsen Herd

Liempde, 10 januari 2020 – Vanaf zondag 12 januari tot en met vrijdag 28 februari 2020 exposeert Riekie Wilborts-de Laat met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). De expositie is te bezichtigen gedurende de openingstijden van D’n Liempdsen Herd: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Zondag 12 januari is Riekie van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig om uitleg en toelichting te geven over haar werk.

Riekie Wilborts-de Laat is in september 1938 geboren in Liempde, schuin tegenover de kerk. Als kind vond zij tekenen een leuk vak op school en zij werd hierin gestimuleerd door een van de nonnen.
Op 16-jarige leeftijd verliet Riekie Liempde doordat haar ouders gingen verhuizen. Liempde met al zijn mooie boerderijen en schitterende natuur bleef Riekie trekken en deed haar dikwijls terug gaan naar het dorp waar ze geboren, en voor een gedeelte opgegroeid, was. Op haar 39ste is Riekie weer begonnen met tekenen en later schilderen. Het impressionisme trok altijd haar aandacht. Ze heeft les gehad van twee bekende kunstenaars Riekje Offerhaus en Hans Leyerzapf en heeft zichzelf steeds verder ontwikkeld.

Materialen en inspiratie
De natuur houdt Riekie altijd bezig en ze werkt dan ook graag buiten. Riekie werkt met verschillende materialen: potlood, aquarel, olieverf en soft pastel. Het werk dat tentoongesteld wordt in D’n Liempdsen Herd is soft pastel krijt, gemaakt in Liempde in 2015. Op zondag 12 januari is Riekie van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig om uitleg en toelichting te geven over haar werk. Bij de werken ligt informatie over de schilderijen en een logboek waarin mensen kunnen schrijven wat ze van de werken vinden. De schilderijen zijn ook te koop.

Expositie
Van zondag 12 januari tot en met vrijdag 28 februari 2020 exposeert Riekie met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van D’n Liempdsen Herd: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Meer algemeen nieuws >>>>


10-01-2020
 
 
Expositie schilderijen Riekie Wilborts in D’n Liempdsen Herd
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)