Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Crowdfunding voor ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’
 

 

Crowdfunding voor ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen

Missie geslaagd! De vijf initiatiefnemers van ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ hebben deze maand de laatste auteur geworven voor een 400 pagina’s tellend boek dat begin 2021 van de drukpers rolt. Bert Engelbart, Marc Cleutjens, Roeland Heesbeen, Linda van de Wiel en Peter de Koning hebben 366 schrijvers uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch aan 366 data gekoppeld. Samen dragen ze zorg voor een kloeke verhalenbundel die zal terugblikken op een bewogen 2020.

Om de uitgave van ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ mogelijk te maken, zijn de vijf initiatiefnemers enkele weken gestart met een crowdfundingsactie. Wie meedoet en een bedrag van 19,95 euro doneert, reserveert een exemplaar van het verhalenboek én draagt een steentje bij aan de totstandkoming. ‘Sponsors, fondsen en donateurs maken het mogelijk om dit dikke boek te drukken’, zegt projectleider Engelbart uit. Hij vertelt dat de uitgave begin 2021 in alle kernen officieel wordt gepresenteerd.
Wil je meedoen aan de crowdfunding? Maak dan vóór 17 november 2020 een donatie van 19,95 euro over via www.voorjebuurt.nl/boxtel2020.

Coronacrisis
‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ werd eind 2019 gelanceerd. ‘Het jaar 2020 is bijzonder en wilden we niet zomaar voorbij laten gaan’, vertelt projectleider Engelbart. ‘Door de coronacrisis wordt het een jaar dat niemand snel zal vergeten.’ In het verhalenboek schrijven veel auteurs over de impact van de coronacrisis op hun dagelijks leven. Ze vertellen over vakanties die niet doorgaan, evenementen die worden afgelast of hun werk in de zorg.

Niet alle verhalen gaan trouwens over corona, benadrukt Linda van de Wiel. ‘Sommige auteurs beschrijven een mooie wandeling langs de Dommel. Anderen vertellen iets over hun beroep, zoals schaapsherder Boris die zijn kudde hoedt in de Kampina.’ De 366 auteurs zijn afkomstig uit alle Boxtelse kernen, ook Esch dat op 1 januari 2021 samensmelt met Boxtel. ‘Ons boek verbindt inwoners en dit verhalenproject is een mooie gelegenheid om inwoners van alle dorpen kennis met elkaar te laten maken’, vertelt Marc Cleutjens.

Hoewel 2020 nog in volle gang is, is ontwerper Roeland Heesbeen al begonnen aan de vormgeving van het boek. Peter de Koning is net als Van de Wiel en Cleutjens als eindredacteur actief en verzorgt bovendien de fotografie in ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’. ‘We zijn nu al trots op het resultaat’, zegt De Koning. ‘Het is hartverwarmend dat we nu al 366 verschillende schrijvers hebben gevonden die een mooi verhaal schrijven’, vult Heesbeen aan.

Auteur Marc Cleutjens
Bezoek ook eens de website van : Marc Cleutjens
Meer algemeen nieuws >>>>


12-11-2020
 
 
Crowdfunding voor ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)