Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Erfgoedvereniging Kèk Liemt organiseert
 

 

Publiekswandeling ‘In en om de kerk’ zondag 10 februari

Liempde, 28 januari 2019 – Op zondag 10 februari 2019 verzorgt Erfgoedvereniging Kèk Liemt een publiekswandeling ‘In en om de kerk’. Gids Arnold van den Broek neemt geïnteresseerden mee op excursie naar de Liempdse kerk van Sint Jans Onthoofding, waarbij hij de bijzondere aspecten van de kerk en de begraafplaats toelicht. De excursie start om 10.45 uur bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

Op zondagochtend 10 februari aanstaande neemt Arnold van den Broek bezoekers mee op excursie naar de Liempdse kerk van Sint Jans Onthoofding. Arnold is naast gids, tevens voorzitter van Stichting Kèk Liemt, secretaris van Erfgoedvereniging Kèk Liemt alsook bestuurslid van de Heilig Hartparochie. Onderweg vertelt hij over de geschiedenis van de parochiekerk en eenmaal bij de kerk geeft Van den Broek de bezoekers een kijkje in en om de kerk.

Rijke historie
Het zal de bezoekers verbazen hoeveel moois de Liempdse parochiekerk te bieden heeft. Niet alleen de rijke glas-in-loodramen van het beroemde Roermondse glasatelier Joep Nicolas en Zn. die in de periode 1902 – 1908 in de kerk zijn geplaatst, maar ook de verborgen eerste steen van de bouw van de kerk kent een verhaal. Zoals ook het nabij gelegen voormalige klooster van Sint Albertus en de afgebrande schuurkerk (23 mei 1874). Op de begraafplaats staat het grafmonument van de familie Mahie; de laatste lekenbewoners van kasteel Stapelen. Het oudste gedeelte van het monument dateert uit 1860 toen ook de begraafplaats werd aangelegd. Ook een kijkje in het bewaard gebleven 'zeldzame' Franssen-orgel zal menigeen verbazen. Dit orgel blinkt niet uit door schoonheid, maar is wel een zeldzaamheid omdat er in de wereld nog maar een handvol pneumatische orgels bestaan van genoemde bouwers die in deze staat verkeren. Het is daarom niet voor niets een rijksmonument.

Aanvang excursie
De wandelexcursie start om 10.45 uur bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12.30 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon. Leden van Erfgoedvereniging Kèk Liemt betalen twee euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

Meer algemeen nieuws >>>>


28-01-2019
 
 
Publiekswandeling ‘In en om de kerk’ zondag 10 februari
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)