Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Lentefeest in D’n Liempdsen Herd
 

 

Gezellig genieten bij Lentefeest in D’n Liempdsen Herd

Zondag 26 mei aanstaande is het feest in en rondom D’n Liempdsen Herd. Op deze dag wordt gevierd dat verschillende projecten van SPPiLL klaar zijn: het erf met bakhuis en klompenmakerswerkplaats, nieuwe wandel- en fietsroutes en de app Routes in Het Groene Woud. Ook is er een feestelijke opening van Buurtakker D’n Plissert aan de Heuvelstraat. Kortom, gezellig genieten bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd met tal van activiteiten voor jong en oud.

Vele SPPiLL-vrijwilligers hebben hard gewerkt aan de projecten die onderdeel zijn van het SPPiLL-project ‘Gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’. Al deze projecten worden aan het publiek gepresenteerd tijdens het Lentefeest op zondag 26 mei; een feestelijke dag in en rondom Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. In de ochtend staan de nieuwe wandel- en fietsroutes centraal. Tussen 12.30 en 13.30 uur vindt het officiële programma plaats met bijdragen van betrokken vrijwilligers, kapelaan Geoffrey de Jong en wethouder Peter van de Wiel. ’s Middags is het gezellig toeven op het erf van D’n Liempdsen Herd. Met vrolijke muziek van de Willy’s, de geur van versgebakken brood en het geluid van scherpe messen die bollen populierenhout omtoveren tot klompen. Ook buurtakker D’n Plissert kan bezocht worden. Vrijwilligers zorgen op diverse plaatsen voor tekst en uitleg bij de gerealiseerde producten. Neem voor het volledige programma een kijkje op www.liempdsenherd.nl

Bakhuis en Klompenmakerswerkplaats achtererf
Het erf achter D’n Liempdsen Herd is gereed en wordt in gebruik genomen. Een jaar lang is er hard gewerkt door een groep vrijwilligers van SPPiLL om het achterterrein klaar te maken. Het bakhuis en de klompenmakerswerkplaats zijn ingericht en klaar om er brood te bakken en klompen te maken. In het klompenmakershuisje is een expositie van materialen en foto’s van klompenmaker Hannes van Hastenberg en zijn zonen ingericht. De hele middag wordt er brood gebakken en worden er klompen gemaakt.

Buurtakker D’n Plissert
Aan de Heuvelstraat heeft een weiland een metamorfose ondergaan tot buurtakker D’n Plissert. Het perceel is ingericht met vruchtdragende en bijvriendelijke bomen, struiken en planten. De opbrengst van het perceel (vruchten, noten, bloemen e.d.) is beschikbaar voor de buurtgenoten die helpen bij het onderhoud. Rond 13:15 uur opent wethouder Peter van de Wiel D’n Plissert met aansluitend een leuke prijsvraag.

Nieuwe wandel- en fietsroutes
Er zijn acht nieuwe wandelroutes en vijf nieuwe fietsroutes ontwikkeld, met als startlocatie Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Daarnaast wordt er ook een nieuwe app gepresenteerd: Routes in Het Groene Woud. Twee wandelroutes kunnen in de ochtend onder begeleiding van Gastvrij Liempde-gidsen gelopen worden. Uiteraard is het ook mogelijk de routes op eigen gelegenheid te lopen of fietsen. Alle nieuwe wandel- en fietsroutes zijn vanaf deze ochtend als folder verkrijgbaar in D’n Liempdsen Herd en ook via de nieuwe app Routes in Het Groene Woud.

Meer algemeen nieuws >>>>


18-06-2019
 
 
Gezellig genieten bij Lentefeest in D’n Liempdsen Herd
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)