Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

‘Liempde en de Tweede Wereldoorlog’
 

 

29 april documentairefilm ‘Liempde en de Tweede Wereldoorlog’

Maandagavond 29 april a.s. vertoont SPPiLL in samenwerking met Stichting en Erfgoedvereniging Kèk Liemt, in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd de documentairefilm ‘Liempde en de Tweede Wereldoorlog’. De film geeft een beeld van hoe in Liempde WO II is beleefd. Aanvang 19.30 uur. Vrije inloop vanaf 19.00 uur.

De documentaire is in 1995 gemaakt in opdracht van Omroep Dommelland en onder regie van wijlen Johan Schoenmakers. Voorzitter van Stichting Kèk Liemt, Arnold van den Broek, wiens oom en maangenoot als oorlogsvlieger sneuvelde in WO II houdt voorafgaande aan de film een inleiding op de documentaire waaraan hij zelf ook medewerking verleende.

Interviews
De film geeft een beeld van hoe in Liempde de Tweede Wereldoorlog is beleefd en bevat interviews met personen die van nabij WO II hebben meegemaakt, met daarbij behorende beelden. Daarnaast ook een interview met wijlen captain Muller. De Amerikaanse piloot die tijdens Market Garden ruim 6 weken ondergedoken zat op de huidige Musdonck op Kasteren, waar eertijds de weduwe Van Weert woonde. Ook de festiviteiten van 50 jaar bevrijding in oktober 1994 maken onderdeel uit van de documentaire.

Vooravond
De film dient als aanloop op de 4 mei herdenking die jaarlijks - ook dit jaar weer - in het Concordiapark wordt gehouden. Om 19.00 uur is er dan een herdenkingsdienst in de parochiekerk waarna een stille tocht volgt naar het oorlogsmonument David en Goliath voor de kranslegging en 2 minuten stilte.
Op 30 september, aan de vooravond van 75 bevrijding van Boxtel en Liempde, houdt Van den Broek een lezing over Liempde en de Tweede Wereldoorlog. De documentairefilm die maandag 29 april wordt getoond komt daarbij niet meer aan de orde, maar onderdelen uit de film natuurlijk wel. Kortom bent u geïnteresseerd in Liempde en de Tweede Wereldoorlog? Kom dan zeker a.s. maandag naar D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

 

Fotobijschriften:
Foto 1. Oversteek Afwateringskanaal 51 door Highland Division die Boxtel en Liempde hebben bevrijd. Bron: Imperial War Museum te London; Beeldbank Boxtel.
Foto 2. Kelder onder het Groot Duijfhuis dat eertijds als schuilkelder diende.
Bron: archief Stichting Kèk Liemt.

Meer algemeen nieuws >>>>


25-04-2019
 
 
29 april documentairefilm ‘Liempde en de Tweede Wereldoorlog’
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)