Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Wijkorgaan Liempde
 

 

Reanimeren…redt levens.

Wil jij het verschil maken bij jou in de buurt en meedoen?
Het wijkorgaan van Liempde biedt wederom alle Liempdenaren de gelegenheid om een gratis cursus reanimatie met gebruik van AED te volgen.
In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1.000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Van die slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. Dat zijn gemiddeld 200 reanimaties per week. De meeste reanimaties gebeuren thuis.

Een ambulance heeft gemiddeld zo'n 10 minuten nodig om bij het slachtoffer te komen terwijl elke minuut de overlevingskans daalt met 5 - 10%. Reanimatie moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt. Jouw reanimatie als burgerhulpverlener en het toedienen van een schok met de AED zijn dus van levensbelang.

Wij streven er naar een dekkend netwerk van burgerhulpverleners en te gebruiken AED’s te realiseren. In Liempde zijn inmiddels 12 openbare AED’s beschikbaar op de volgende adressen:

 1. DVG,                                                 Sportlaan 2
 2. Pius X,                                              Heidonk 28
 3. De Vlaswiek,                                   Keefheuvel 17
 4. Beugelclub De Kleuskes,            Oude Dijk 19-21
 5. Meubelmakerij Den Berg,  Boxtelseweg 47
 6. Kasteren,                               Kasterensestraat 10
 7. Vrilkhoven,                          Velder 2
 8. Wapen van Liempde,        Raadhuisplein 4           
 9. Daasdonk,                           de Schoren 4
 10. Hezelaar                             Hezelaarsestraat 13a
 11. Dienstencentrum Kloosterhof          Kloosterhof 7     
 12. TV de Peppelieren                              Hogenbergseweg 50

 
Daarnaast is tijdens openingsuren een AED beschikbaar bij:

 1. Huisartspraktijk Liempde                 Nieuwstraat 6

 
De locaties van deze en overige AED’s in de directe omgeving van Liempde kan men ook terugvinden via Google maps en op de site http://www.liempde.info (zie link AED overzicht Liempde). 
 
 
Hoe kunt u meedoen:
U meldt zich voor 7 mei 2018 aan als cursist voor de reanimatiecursus bij Hermien van der
Heijden.  Zij is erkend instructeur reanimatie en AED van de Nederlandse Reanimatie Raad.   Hermien maakt een groepsindeling (de groepen bestaan idealiter uit 6-7 personen) waarbij ze probeert rekening te houden met verhinderingen.

Na het volgen van de cursus en behalen van het certificaat meldt u zich aan als vrijwillige burgerhulpverlener bij www.hartslagnu.nl .

HartslagNu is de organisatie die regelt dat burgerhulpverleners kunnen worden ingezet bij een melding van reanimatie. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app om te gaan reanimeren of om direct een AED op te halen.
 
Hebt u het certificaat al maar bent u nog niet aangemeld bij HartslagNu.nl?   Ga dan naar www.hartslagnu.nl en vul uw gegevens in.

Kosten: Voor inwoners van Liempde betaalt het Wijkorgaan de kosten. 
 
Beginners/herhalingscursus: Deze cursus is een beginnerscursus en duurt 3 tot 3,5 uur. Het Wijkorgaan streeft ernaar om eind 2018 een herhalingscursus aan te bieden.

Inschrijf formulier


Auteur Theo Verhagen
Meer algemeen nieuws >>>>


16-04-2018
 
 
Reanimeren…redt levens
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)