Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

lezing Diny Stolvoort in D’n Liempdsen Herd
 

 

29 januari lezing Diny Stolvoort in D’n Liempdsen Herd

Liempde, 15 januari 2018 – D'n Liempdsen Herd verzorgt iedere laatste maandagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van natuur, (cultuur)historie, duurzaamheid en (groene) trends. Maandag 29 januari staat het thema ‘Dementievriendelijke inrichting van groen en dorpen’ op het programma. Diny Stolvoort uit Boxtel geeft dan een lezing over de mogelijkheden op dit gebied. De lezing vindt plaats in D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 Liempde): aanvang 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is gratis.

Hoe zorgen we anno 2018 dat mensen met dementie mee kunnen blijven doen in onze gemeenschap? Negentig procent van hen is 65 jaar of ouder. Willen we de openbare ruimte en het groen voor hen geschikt maken, dan dienen we zowel rekening te houden met normale verouderingsprocessen als met problemen ten gevolge van breinschade door dementie. In de combinatie van beide zit de uitdaging. Kijken we naar de gemeente Boxtel dan zal de komende decennia het aantal mensen dat dementie heeft oplopen tot 1200. Bijna duizend mensen zullen thuis blijven wonen, te weten tachtig procent. Van hen zal veertig procent alleenstaand zijn. Deze mensen dienen zichzelf met behulp van de omgeving te redden. Hiervoor is een geschikte (woon)omgeving nodig, een goede bejegening en ondersteuning door buren, vrienden, familie, overheid, zakelijke en maatschappelijke dienstverleners. Op deze avond presenteert Diny Stolvoort haar visie op een dementievriendelijke inrichting van de groene woonomgeving en de openbare ruimte. Je bent van harte welkom! Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 19.45 uur.

Diny Stolvoort

Diny Stolvoort is zelfstandig adviseur gerontologie en zeer actief op diverse sociale vlakken in Boxtel. Zo is ze lid van de Adviesraad Sociaal Domein, secretaris van de Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid, lid van de werkgroep dementievriendelijk Boxtel, lid van de stuurgroep WoonWijs, lid van de werkgroepen Rolstoelvriendelijk Liempde, seniorvriendelijk kindlint Selissenwal en stoepenproject Selissenwal. Ze verzorgt met regelmaat lezingen over Kanteling in de Zorg, Oud worden in eigen beheer, dementie en dementievriendelijk design, vrijwillige inzet, gezonde leefstijl senioren.

Meer algemeen nieuws >>>>


19-01-2018
 
 
29 januari lezing Diny Stolvoort in D’n Liempdsen Herd
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)