Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Welkom in warm, winters Liempde!
 

 

Kribkesroute Liempde, de grootste kerststallenroute van Nederland

Liempde, 12 december 2017 – Van zaterdag 16 december tot en met zaterdag 6 januari 2018 vindt de zesde editie plaats van de Kribkesroute in Liempde. Met de 210 kerststallen is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland. De Kribkesroute bestaat uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute. Nieuw dit jaar is de wedstrijd ‘Meest bijzondere Kribke’. Natuurlijk rijdt ook dit jaar weer het treintje langs de Kribkesroute.

Grootste kerststallenroute van Nederland
De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar hebben we maar liefst ruim 210 aanmeldingen ontvangen! Een nieuw record. En daarmee kunnen we stellen dat de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland is! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute die langs de ruim 210 kerststallen voeren.

Digitale wandelroute
Startpunt voor de Krikbesroute is het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Liempde. Vanaf 16 december, de Liempdse Kerstmarkt, zijn de routefolders verkrijgbaar bij het startpunt, Café De Durpsherberg, Het Wapen van Liempde, Café ’t Huukske en ’t Struifhuis. Ook is er dit jaar een digitale versie van de route, die eenvoudig te gebruiken is op iedere smartphone. Via deze digitale route kunt u allerlei leuke informatie vinden over de kribkes waar u langs loopt. Scan hiervoor de QR-code uit de folder of vanaf het spandoek bij de startlocatie. Of download de route via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Naast de vier wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

Meest bijzondere kribke
Bezoekers kunnen meedoen aan de wedstrijd ‘Meest bijzondere kribke’. Bij negen genomineerde kerststallen staat een nominatiebord met daarop een unieke letter. Kijk welk kribke u het meest bijzonder vindt en geef dit door via onze Facebookpagina of de stembriefjes die bij de folder zitten, onder vermelding van uw naam, mailadres en de unieke letter. Onder de inzendingen wordt een Op Liemt Gemunt-cadeaubon verloot. Van 17 tot 27 december kan er gestemd worden. Zondag 17 december is tevens WinterWonderZondag van 14.00 tot 17.00 uur. Wandelaars van de Kribkesroute komen dan onderweg vele muziekgroepen, kerstactiviteiten en kraampjes met winterse hapjes en drankjes tegen.

Treintje langs kerststallen
Op verschillende dagen rijdt er een treintje langs de Kribkesroute, te weten op 16, 17, 20, 24, 25, 26 en 30 december. Leuk voor de kinderen! Kaartjes voor het treintje worden voor € 2,00 verkocht bij Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg en Café ’t Huukske. Kijk voor de exacte reistijden in de folder of op www.kribkesrouteliempde.nl of www.facebook.com/kribkesroute

Meer algemeen nieuws >>>>


12-12-2017
 
 
Welkom in warm, winters Liempde!
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)