Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Liempde en de Boeremèrt op Tweede Paasdag.
 

 

Liempde en de Boeremèrt op Tweede Paasdag.

Op maandag 28 maart a.s. vindt voor de vierenveertigste keer in Liempde de Boeremèrt plaats. Ondanks dat we op Tweede Paasdag terug in de tijd gaan, gaat de Liempdse Boeremert met zijn tijd mee en zijn we te volgen via Facebook en Twitter (Boeremert)en natuurlijk via www.boeremert.nl

Boeremèrttoneel in Liempde: 
De Boeremert in Liempde, een klein Brabants boerendorp tussen Den Bosch en Eindhoven, is dit jaar ook met openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf 11.00 uur vertrekt ieder uur een huifwagen vanaf Station Boxtel die u gratis naar de Boeremert brengt. Goeie boerekost voor weinig geld. Waar kunt U voor nog een echte "spekstruif" proeven? Natuurlijk op de Liempdse Boeremèrt. Echte boerenkost tegen betaalbare prijzen: Appelflappen, snert, wafels, broodje worst. Een ijsje bij de ouderwetse ijscokar en als U van dit alles dorst heeft gekregen dan kunt U in onze consumptietent onder het genot
van de muzikale klanken van onze Hofkapel en de Ollandse Dorpskapel een heerlijk glaasje bier drinken en meezingen met Hollandse artiesten als Marco de Hollander, Sani van Mullem en Marian Mayloo. Op de kiosk treden het Gemonds Smartlappenkoor en accordenclub de Doordrukkers voor u op.

In welke eeuw zitten we nu? De veldwachter van "Terug in de tèd" probeert orde te houden
terwijl de kinderen met een ijsje zich verdringen bij de levensgrote poppenkast en een groepje muzikanten hun zoveelste deuntje inzetten om het volksdansen van de KVO en de Cromvoirtse dansvrienden te begeleiden.

Op de foto in de klas bij Ot en Sien. In de nog te verbouwen boerderij tot infocentrum aan de Barrierweg
wordt een klas ingericht uit de tijd van Ot en Sien. Natuurlijk ontbreken de oude lessenaartjes met inktpotten niet en verder zullen er op de buitenplaats kinderen bezig zijn met haktollen,
hinkelen en touwtje springen.

In uw kraam van pas. In de meer dan honderd ouderwets uitgedoste kramen vindt U wellicht
iets wat in Uw kraam van pas komt: van aardewerk tot zinken emmers, van brabants bont tot handgemaakte poppen, houten speelgoed en van neuzikken tot rieten manden.

Met de muziek mee.
Troubadour Jan van de Heijden zorgt voor een gezellige sfeer op de Mèrt en ook de Liempdse muziekskes zoals 't Herrimenieke laten zich horen.

De Liempdse Boeremèrt: een lotje uit de loterij. Voor slechts 3,00 euro kan U deelnemen aan het Boeremèrt- gebeuren en met het entreelot maakt U kans op een van de vele prijzen. Deze entreeloten maken het mogelijk dat de kinderen tot en met twaalf jaar zich gratis kunnen uitleven op de Mèrt.

Nieuw: Laat u verrassen door onze charmante dames Lelle en Belle die u meenemen op een wonderlijke reis of bewonder hoe de wasvrouwen showen hoe vroeger de was werd gedaan.
Boeremèrt: een dagje uit voor jong en oud. Oude kinderspelen, een ritje in de ouderwetse draaimolen of zweefmolen. een levende poppenkast, het is allemaal mogelijk op de Liempdse Boeremèrt.

Geniet van onze Brabantse streekproducten:
Speltbrood, produkten van blauwe bessen, streekbier en andere streekproducten uit het Groene woud vindt u op de Liemptse mèrt.

Ook dit jaar zal een echte ganzenhoeder zijn kunsten vertonen op de Liempdse Boeremèrt en geeft Muziektheater Sentimento voorstellingenmet haar levend draai-orgel. Op het evenemententerrein worden ook demonstraties gegeven van oude boerenwerktuigen en voor-oorlogse machines. Er wordt gedorst met de vlegel, maar ook met de dorsmachine. en in de oude kafmolen wordt het kaf van het koren gescheiden.

Vakmanschap is meesterschap.

Op een echte boeremèrt vinden we ook de oude ambachten zoals dievroeger uitgevoerd werden. De tinnegieter, de stoelmatter en de zadelmaker en mandenvlechter zijn allemaal te bewonderen op de Boeremèrt. Houtsnijwerk, touwslaan, kaas maken, koperslager, drukkerij en kantklossen
in Liemt zijn ze van alle mèrte thuis.

Naast de medewerkers en vele bezoekers, gekleed in oude klederdracht, treft U op de Boeremèrt allerlei activiteiten en groepen, zoals de nostalgische club "Terug in de Tèd, aan die het hele gebeuren tot een echt volksfeest maken. De geur van gebakken spekstruif, het gerommel van de doedelpotten, de damp van de onvervalste snert en de klanken van gezang en muziek lijken overal vandaan te komen, maar de Boeremèrt is niet alleen maar kijken, eten en drinken, maar ook meespelen in het Boeremèrttoneel.

Als U op de Tweede Paasdag eens een ouderwets gezellig dagje uit wilt, kom dan de echte Brabantse sfeer proeven op de Liempdse Boeremèrt. De Liempdse Boeremèrt vindt plaats op Tweede Paasdag, maandag 28 maart a.s., van 10.00 uur tot 17.00 uurin het centrum van Liempde.

Voor meer informatie bezoek onze website:   www.boeremert.nl

Comité Boeremèrt   Toon Voets  De Knolschans 1  5298 AX Liempde
Telefoon: 0411-632067   06-44026111
email: boeremert@hotmail.com    website: www.boeremert.nl

Volg de Liempdse Boeremert via Facebook en/of Twitter: Boeremert28-03-2016
 
 
Liempde en de Boeremèrt op Tweede Paasdag.
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)