Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Het Groene Woud
 

 

Twee routes in Het Groene Woud genomineerd voor Wandelroute van het jaar!

Het Groene Woud Pad en het Dommelpad zijn beide genomineerd voor de titel ‘Wandelroute van het jaar 2017’. De twee routes in Het Groene Woud behoren tot de vijf genomineerden. De wedstrijd is uitgezet door de Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent. De Nederlandse en Belgische versies van deze wedstrijden zijn dit jaar voor het eerst samengevoegd.

Met de trofee wil de Fiets en Wandelbeurs een Nederlands of Belgisch wandelinitiatief bekronen. Het gaat hier zowel om langeafstandsroutes, wandelnetwerken als luswandelingen met een thematische samenhang. Naast Het Groene Woud Pad en het Dommelpad, zijn ook de GR 12, een langeafstandsroute van Amsterdam naar Parijs, de Groene Corridor in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant en het Groot-Frieslandpad genomineerd. De routes worden beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. De uitreiking van de trofee is tijdens de Fiets en Wandelbeurs op zaterdag 18 februari 2017 in Gent.

Wandelroutes

Het Groene Woud Pad is een langeafstandswandeling van 250 kilometer. De route maakt gebruik van het knooppuntennetwerk in Het Groene Woud en leidt de wandelaar langs de mooiste plekken in het gebied. De interessante punten die aan de route liggen staan allemaal omschreven in het bijbehorend boekje. Daarnaast maakt ook het Dommelpad kans op de titel. Het Dommelpad bestaat uit twee afzonderlijke routes:  een fiets- en een wandelroute die de recreant langs de rivier de Dommel leiden. Beide routes starten ten zuiden van het Belgische Peer, de bron van de rivier, en eindigen in ’s-Hertogenbosch waar de Dommel samen met de Aa in de Dieze uitmondt. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van het knooppuntensysteem. Het Dommelpad is in het voorjaar van 2016 uitgegeven door VVV Noordoost-Brabant in samenwerking met Stichting Streekfonds Het Groene Woud, de Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel en Waterschap De Dommel. Beide routes zijn verkrijgbaar via de webwinkel van Het Groene Woud, te raadplegen via www.hetgroenewoud.com/webwinkel.

Meer algemeen nieuws >>>>


25-09-2016
 
 
Twee routes in Het Groene Woud genomineerd voor Wandelroute van het jaar!
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)