Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ouderen in Regie Boxtel
 

 

Senioren ontdekken in Boxtel en Liempde kansrijke plaatsen voor wonen.

De fietstocht langs plekken voor het opzetten van kleinschalige wooninitiatieven voor en door senioren in Boxtel en Liempde leverde afgelopen zaterdagmiddag 15 oktober veel informatie op over mooie en kansrijke percelen. De deelnemers waren verrast over de hoeveelheid en kwaliteit van de plekken die bezocht werden en konden ook hun voorkeur kenbaar maken over een eventuele toekomstige woonplek.

Bij het bezoeken van de diverse mogelijkheden konden de deelnemers een kijkje nemen op plekken waar men het bestaan daarvan amper wist. Het waren allemaal plekken waar minimaal 10 tot 15 wooneenheden gerealiseerd kunnen worden. Als een deel niet grondgebonden hoeft te worden gebouwd kan dat aantal gemakkelijk verdubbelen.Aan de fietstocht, georganiseerd door Stichting Ouderen in Regie Boxtel, namen 22 geïnteresseerde senioren deel. Tijdens de fietstocht werd door Ad van en Brand van Ouderen in Regie enthousiast uitleg gegeven over de plekken en de mogelijkheden. Er zijn verscheidene mogelijkheden op de 9 plekken die bezocht werden omdat het stuk voor stuk prima percelen  zouden kunnen zijn voor het realiseren van  passende, toekomstbestendige, huisvesting voor de senioren. Ouderen in Regie streeft er daarbij ook naar zoveel mogelijk ecologisch te ontwikkelen en het initiatief in te passen in de omgeving. Het is mogelijk om zowel in het centrum, pastorietuin Baroniestraat en pastorietuin Liempde, perceel Clarissenstraat 35, Ronduutje, Stapelen, als op wat afstand daarvan nabij Petershoek, Mezenlaan, Boxtelseweg 50 Liempde, en Hamsestraat/ Roderweg in Liempde kleinschalige wooninitiatieven te ontwikkelen. Dat zou in de koop en huur opzet kunnen. Bij dit alles is Ouderen in Regie afhankelijk van de kansen en de medewerking van de Gemeente.

Ouderen in Regie zoekt daarover contact met grondeigenaren, ontwikkelaars en de Gemeente om te bepalen welke plekken realistisch en haalbaar zijn. Bij alle bezochte plekken is vooral de Gemeente aan zet om de ontwikkelingen in bestemmingsplannen te vertalen en belemmeringen zo veel mogelijk weg te nemen. Daarnaast wordt door de Gemeente, ook per plek, geïnventariseerd welke noodzakelijk samenhang er in de ruimtelijke inrichting wenselijk is, dat kan vertragend werken. Ouderen in Regie hoopt dat er bestuurlijk en ambtelijk voldoende veerkrachten en doortastendheid gaat ontstaan om van kansen mogelijkheden te maken. Senioren die zelf de regie willen nemen in het ontwikkelen van toekomstbestendige woonopties kunnen zich blijven aanmelden bij Ouderen in Regie via info@oudereninregie.nl. Aan geschikte percelen is in Boxtel  geen gebrek.

Binnenkort wordt er een excursie georganiseerd naar gerealiseerde kleinschalige woonprojecten buiten Boxtel.

Auteur Cor Hogenboom
Meer algemeen nieuws >>>>


15-10-2016
 
 
Ouderen in Regie Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)