Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgebied De Geelders
 

 

Opening schutskooi in natuurgebied De Geelders


Op woensdag 16 december wordt in de Schutstraat in natuurgebied De Geelders (Liempde) een schutskooi geopend. De schutskooi is onlangs geplaatst door Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). De opening start om 15.00 uur bij Café ’t Groene Woud. Daarna vertrekt het gezelschap al wandelend naar de schutskooi. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De schutskooi is geplaatst door vrijwilligers van SPPiLL onder verantwoording van de projectgroep Natuur- en Cultuurprojecten. Hiermee hebben zij een van oudsher typerend element voor het buitengebied weer teruggebracht in het Liempdse landschap. De schutskooi kent een rijke historie. Het staat op een plek waar vroeger ook een schutskooi stond. In de kooi werd loslopend vee opgesloten die anderen benadeelde of onbekend was. De eigenaar kon het vee terugkrijgen tegen betaling en anders werd het publiek verkocht. Het volledige verhaal over de historie is uiteraard ook te lezen op het informatiepaneel bij de schutskooi. Hier staat tevens het verhaal over de geschiedenis van de nabijgelegen grenswallen. De achterkant van het paneel is voorzien van een bijenhotel.

Het programma

Na een kort ontvangst bij Café ’t Groene Woud houdt SPPiLL-voorzitter Tossy de Man een welkomstwoord. Daarna start rond 15.30 uur de wandeling naar de schutskooi in De Geelders. Het is een wandeling van ongeveer 1 kilometer. Bij de schutskooi worden de bezoekers ontvangen door de Woudgraef van Kasteren, een tot leven gewekt personage uit de tijd van de Kartuizers. Kartuizers zijn streng gelovigen monniken die eeuwen geleden (rond 1465) in dit gebied leefden. De schutskooi wordt geopend door Peter van de Wiel, wethouder van de gemeente Boxtel en Lex Schregardus, voorzitter van de SPPiLL-projectgroep Natuur- en Cultuurprojecten. Na afloop (omstreeks 16.30 uur) is er een borrel bij Café ’t Groene Woud.

Aanmelden en meer informatie

Als u graag aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich tot 14 december aanmelden via info@sppill.nl. Neem voor meer informatie contact op met het Projectenbureau van SPPiLL via 06-83246226 (of via zojuist het benoemde e-mailadres).

Adres en parkeren

Café ’t Groene Woud is gelegen aan de Kasterensestraat 23, 5298 NV in Liempde. De parkeerplaats bevindt zich (vanuit het café gezien) nabij het spoorlijntje aan de linkerkant.

 

Bron Sppill
Meer algemeen nieuws >>>>


16-12-2015
 
 
Natuurgebied De Geelders
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)