Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Dommelstroom
 

 

‘Hier komt straks jouw groene stroom vandaan’

De waterkrachtcentrale in de Dommel bij Sint-Michielsgestel staat er nog niet. Maar de locatie midden in Het Groene Woud is wel al te bezoeken. Energiecoöperatie Dommelstroom verzorgt binnenkort diverse wandelingen door het landschappelijke gebied rond de stuw in de Dommel. Daar laat ze belangstellenden zien waar hun groene stroom in de nabije toekomst precies vandaan gaat komen.

De waterkrachtcentrale zal de kracht van de Dommel gebruiken om elektriciteit op te wekken. Van deze groene stroom kunnen straks meer dan 170 huishoudens gebruik maken. De initiatiefnemers, Jan en Bram Taks van Energiecoöperatie Dommelstroom, spannen zich momenteel in om de benodigde fondsen daarvoor bij elkaar te krijgen.

De waterkrachtcentrale ‘beleven’
Het geven van voorlichting beschouwen vader en zoon Taks als net zo belangrijk. “Onze plannen worden werkelijheid in de achtertuin van inwoners in het Dommelgebied”, vertelt Jan Taks. “Hoe kun je mensen beter laten zien wat er gaat gebeuren dan ze de toekomstige waterkrachtcentrale te laten ‘beleven’?”, aldus Jan Taks.

Onder begeleiding van de heren Taks wandelen belangstellenden straks door het gebied rond de stuw in de Dommel. Er gaat ook een gids mee, die meer zal vertellen over de natuur in het Gestelse buitengebied en de Dommel zelf. “Zo willen we laten zien hoe we niet alleen duurzaam gebruik maken van de natuur, maar ook hoe we de natuurlijke waarden in het gebied behouden.”

De wandelingen worden gehouden op de volgende dagen:

  • zaterdag 24 oktober
  • zaterdag 7 november
  • zaterdag 21 november.

Het vertrek is om 10.30 uur vanaf het Petrus Dondersplein in het centrum van Sint-Michielsgestel. De tocht duurt ongeveer een uur. Na afloop is er (gratis) koffie en thee.

Over Dommelstroom
Dommelstroom is de eerste coöperatieve waterkrachtcentrale van Nederland. Het is een initiatief van Energiecoöperatie Dommelstroom. Partners zijn Huismerk Energie, Landustrie, duurzaaminvesteren.nl. en Het Groene Woud. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Sint-Michielsgestel, het Waterschap De Dommel en het Brabants Landschap.

Auteur J taks
Meer algemeen nieuws >>>>


20-10-2015
 
 
Dommelstroom
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)