Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Streekfonds Het Groene Woud steunt
 

 

Biodiversiteit in Eindhovense buurtmoestuin

28 februari 2015 - Buurtmoestuin OesMoes in Eindhoven vergroot met subsidie van Streekfonds Het Groene Woud de biodiversiteit in de stadstuin. Vrijwilligers ontwikkelen er onder meer een organisch ontworpen vlindertuin die tal van insecten zal aantrekken.

OesMoes ligt in Drents Dorp, een buurt in het Eindhovense stadsdeel Strijp. OesMoes is van oorsprong een binnentuin die, vóór de Tweede Wereldoorlog, een aangename buitenruimte bood aan Drentse arbeiders die in de Philipsfabrieken werkten. Door de jaren heen raakte de tuin in de vergetelheid ,maar in de herfst van 2013 bliezen bewoners de tuin nieuw leven in, samen met een ontwerper van de Design Academy en woningcorporatie Woonbedrijf.

Insectenhotel

In de komende jaren gaan de vrijwilligers van OesMoes hard aan de slag met de ontwikkeling van een vlindertuin, waar met behulp van bloemen en kruiden een grote diversiteit aan insecten wordt aangetrokken. Ook zullen ze met natuurlijke materialen een insectenhotel bouwen. Verder wordt hard nagedacht over een juiste combinatie van heemkundige planten, zodat vlinders, lieveheersbeestjes, bijen en andere insecten hun hart kunnen ophalen in OesMoes.

Leren en experimenteren

De vlindertuin is voor de vrijwilligers van OesMoes een leer-en experimenteerproject. Dankzij de subsidie van Streekfonds Het Groene Woud kunnen zij workshops en cursussen volgen bij onder meer de Heemkundekring om OesMoes om te toveren tot een groene oase voor vlinders en bijen tussen de stenen van de stad.

Sociale samenhang

Naast vrijwilligers, die het onderhoud verzorgen, zijn ook enthousiaste buurtbewoners bij de tuin betrokken. Zo zijn sinds de officiële opening in mei 2014 al diverse bessenstruiken en groenteplantjes opgekweekt door kinderen en bewoners uit Drents Dorp. In de afgelopen maanden heeft OesMoes de tuin ook opengesteld voor educatieve activiteiten voor jong en oud. Deze activiteiten, in combinatie met het samenwerken in de tuin en het delen van de opbrengsten met de wijkbewoners, bevorderen de socale samenhang in de buurt aanzienlijk.

Meer algemeen nieuws >>>>


28-02-2015
 
 
Het Groene Woud
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)