Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

SPPiLL-projectgroep Natuur- en cultuurprojecten
 

 

Trekpaard sleept bomen uit De Geelders voor realisatie putmikken

Op vrijdag 7 november werd er door een trekpaard zo’n vijftien bomen uit De Geelders gesleept. Een bijzonder, authentiek spektakel. De bomen worden gebruikt voor het maken van putmikken bij tien waterputten in het centrum en aan de rand van Liempde. Een putmik is ook wel een lange houten paal die onderdeel vormt van een soort hefboomconstructie. Door het maken van zo’n constructie is het mogelijk om water uit de diepe put te halen. De waterputten worden gerealiseerd door SPPiLL i.s.m. Stichting de Brabantse Boerderij.

De realisatie van de waterputten is één van de deelprojecten waarmee de SPPiLL-projectgroep Natuur- en cultuurprojecten de relatie tussen het authentieke centrum van Liempde en het omliggende buitengebied wil versterken. Stichting de Brabantse Boerderij voert de projectleiding over dit project. Toon Ondersteijn, één van de betrokkenen namens Stichting de Brabantse Boerderij: “Het zagen van de bomen lieten we doen door professionals. Dit deden we met name vanwege de veiligheid. Bij dit soort dingen is het namelijk belangrijk dat je kennis van zaken hebt.” Na het vervoer naar de parkeerplaats door het trekpaard, zijn de bomen met de tractor naar de Kerkheiseweg in Liempde gebracht. Het sjouwwerk werd voornamelijk uitgevoerd door vrijwilligers.

De planning
De planning is om dit jaar nog te starten met het metselen van de eerste putten. Inmiddels zijn de eerste drie locaties voor de waterputten geselecteerd, maar de komende maanden worden er nog meer locaties bezocht en beoordeeld op geschiktheid. Met de uitvoering van dit project, worden cultuurhistorische elementen steeds meer teruggebracht in het Liempdse landschap. “Het is een leuk project om uit te voeren. De waterputten zijn een aanvulling op het landschap, maar daarnaast stimuleren we hiermee ook dat er vaker gebruik wordt gemaakt van het water uit de waterputten. Bijvoorbeeld voor werkzaamheden in de tuin”, aldus Toon.



07-11-2014
 
 
SPPiLL-projectgroep Natuur- en cultuurprojecten
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)