Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Betsie Oksel daagt politiek Boxtel uit
 

 

Betsie Oksel daagt politiek Boxtel uit tot creativiteit en samenwerking

Op zaterdag 22 februari neemt de actiegroep B.Oksel Fris een LIPDUB op. De opnames starten om 10.00 uur voor het gemeentehuis op de markt in Boxtel. Alle politieke partijen hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Maar niet alleen politieke partijen zijn welkom. Alle Boxtelaren, individueel of in groeps- of verenigingsverband kunnen meedoen aan de LIPDUB. Onder het motto ‘samenwerking en creativiteit maakt Boxtel sterk’ gaat B.Oksel Fris, samen met iedereen die mee wil doen, de wereld Boxtel laten zien.

B.Oksel Fris heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. De actiefilm ‘De stem van het volk’ - de derde uit een reeks van 7, allemaal te zien op you tube en facebook - getuigt hiervan. De oproep om deel te nemen gaat dan ook uit naar iedereen die het leuk vindt in een LIPDUB op te treden en/of de actie ondersteunt. Individueel of in verenigingsverband, iedereen is van harte welkom. Een LIPDUB wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje meezingen of playbacken. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer. Een LIPDUP wordt in één shot opgenomen; er wordt dus NIET gemonteerd. Gekozen is voor het nummer ‘Love is all’ van Roger Glover.
Zonder stroop en met veel daadkracht wordt een LIPDUB opgenomen die zijn weerga niet kent! Zoals het de echte Boxtelaar betaamt, wordt gekozen voor de hoogste kwaliteit. De opnames zullen enkele uren in beslag nemen. Voor de Boxtelse politici dus de unieke gelegenheid om heel de wereld te laten zien dat zij - wanneer de wil er is - wel degelijk in staat zijn iets wezenlijks te realiseren. En dat gaat gebeuren, want B.Oksel Fris ‘haalt er de STROOP uit!’ Kom gerust in je partij- of verenigingskleuren. Creatieve ideeën worden toegejuicht. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een alternatieve locatie. Volg hiervoor op facebook Betsie Oksel en/of B.Oksel Fris voor nadere informatie.

Waarom een actiegroep?
B.Oksel Fris is ontstaan uit de behoefte een sterk signaal af te geven aan de politieke partijen in het bijzonder en de gemeenschap in zijn algemeen. Met dit signaal wil B.Oksel Fris een beroep doen op hun creativiteit en wil tot constructieve samenwerking. Het doel dat deze actiegroep hiermee wil bereiken, is dat de potenties die de mooie gemeente Boxtel in zich heeft maximaal worden benut. De oprichters Betsie en Wim Oksel (fictieve persoonlijkheden met een fictief verleden), van huis uit echte Keistampers, zijn begin jaren 70 - ook toen al was er een tekort aan betaalbare woningen voor starters - naar Schijndel verhuisd. Op het moment dat definitief duidelijk was dat Schijndel en Rooi niet verder wilden met Boxtel, maar voor Veghel kozen, hebben ze besloten terug te keren naar hun mooie geboortedorp. Betsie en Wim zijn namelijk helemaal verknocht aan Het Groene Woud. Teruggekeerd in hun Boxtel werd hen, na een korte rondrit op de fiets, al snel duidelijk dat er in Boxtel veel zaken te lang blijven liggen. Dit tot ongenoegen van henzelf en na wat later blijkt, tot ongenoegen van heel veel mensen. Gewapend met de slogan ‘B.Oksel Fris haalt er de STROOP uit’ hebben ze recentelijk o.a. diverse bewonerscomités van hoogbouw bezocht. Zij wonen zelf momenteel ook op Hoogheem. ‘Hoogbouwbewoners’ hebben nauwelijks tot geen mogelijkheden om afval te scheiden. Ze kunnen derhalve ook niet meeprofiteren van de financiële voordelen die afvalscheiding biedt. B.Oksel Fris wil dat deze ongelijkheid snel wordt gecorrigeerd.

Samenwerking
In verkiezingstijd is constructieve samenwerking voor politieke partijen minder gewoon. Ze stellen dan plotseling andere prioriteiten. Eigen profilering wordt dan verheven tot een doelstelling op zich. Dit gaat bijna altijd ten koste van het algemeen belang. Gevolg: onnodige stagnatie van het gemeentelijk beleid! Ook ontwikkelt zich in deze fase in een enkel geval een vorm van negatieve creativiteit. Het bedenken van valkuilen voor een ander! “Dit hoort bij het politieke spel”, zegt men dan. In het verleden is dit gedrag al meerdere malen tentoon gespreid. De hoogste tijd dus om politiek-Boxtel een duwtje in de goede richting te geven. B.Oksel Fris organiseert daarom zaterdag 22 februari een LIPDUB en heeft er het volste vertrouwen in dat de politiek in Boxtel hier gaat aantonen dat zij wel degelijk in staat is tot creativiteit en constructieve samenwerking.

Bron : Betsie van Oksel
Meer algemeen nieuws >>>>


18-02-2014
 
 
Betsie Oksel daagt politiek Boxtel uit
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)