&

FC den Bosch <14 - Fortuna Sittard C<14

Stan Maas verdiende winst met FC den Bosch op Fortuna Sittard

Stan Maas speelde vandaag met FC den Bosch <14 thuis tegen Fortuna Sittard C<14. Belangrijke wedstrijd betreft de ranking in het klassement. Bij winst van houdt FC den Bosch, houden ze aansluiting bij de top 6. Fortuna Sittard speelde sterk, met veel voetbal naar voren. Het middenveld was in handen van Fortuna Sittard. Dus veel druk op de goal van FCDB. De verdediging stond goed. Maar 2 afvallende ballen werden door Fortuna Sittard omgezet in doelpunten.

De ruststand was dan 0-2 voor Fortuna Sittard. FC den Bosch had zeker recht op 2 penalties, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Maar na de rust was het anders, het spel vond plaats op de helft van Fortuna Sittard. Bij een vrijetrap, voor het doel van Fortuna Sittard, werd bij een duel een speler van FC den Bosch in de rug geduwd. De scheidsrechter gaf een penalty. Deze werd benut, waardoor het 1-2 werd en de wedstrijd kantelde. FC den Bosch bleef druk zetten, wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd werd het 3-2 voor FC den Bosch . Een hoge stuiterbal, waar de keeper onder door ging, werd door een FC den Bosch speler ingekopt in een leeg doel. Fortuna Sittard zetten nog een keer aan, om de gelijkmaker te maken. Maar de verdediging van FC den Bosch stond goed, en gaf niets weg.

Al met al een verdiende overwinning. Stan speelde een zeer goede wedstrijd.
Op naar volgende week zaterdag 19 oktober, een vriendschappelijk duel, uit tegen Ajax.