&

ZVS 1 - Braakhuizen 1

ZVS 1 klopt Braakhuizen in sporthal de Braken

In Sporthal De Braken te Boxtel trapte de blauw-zwarte formatie het nieuwe seizoen af tegen de Hoofdklasser. Van de nieuwe mensen speelde vanavond alleen Stef en Martin mee. En Thomas maakte z’n rentree in het blauw zwart. Ondanks dat de eerste kansjes voor ZVS waren was het Braakhuizen dat na 13 minuten via een uitbraak de 0-1 kon scoren.

Eén minuut later was die schade alweer gerepareerd en was het een van de nieuwelingen die het eerste doelpunt van het seizoen wist te scoren. Stef Vervloet wist een schot van Daan Van Uden te verlengen met de linkervoet en de 1-1 op het bord te brengen. Weer een minuut later was Stef opnieuw betrokken bij een doelpunt. Zijn pass werd door Luuk van Loon doeltreffend afgerond: 2-1 voor ZVS. Daarna was Thomas dichtbij de 3-1. Zijn schot ging vol op de kruising. Vlak voor het rustsignaal moest ZVS toch nog de 2-2 incasseren. Ook na de rust kreeg het publiek een aantal goede aanvallen van ZVS te zien maar toch werden die niet beloond met doelpunten. Braakhuizen was ook een paar keer gevaarlijk en moest keeper Joris Schellekens zich ook onderscheiden met enkele goede reddingen. De 2e helft was 10 minuten oud toen Stef een duel om de bal won van z’n tegenstander en scoorde beheerst de 3-2. Niet lang daarna was het verschil voor het eerst deze avond twee en het waren de de Laatjes die daarvoor zorgde.

Rico de Laat stuurde Martin op de keeper af. Die miste nog in eerste instantie maar rondde z’n eigen rebound wel af; 4-2. Toch wist Braakhuizen wederom tegen te scoren, 4-3. Braakhuizen was een paar keer ook dichtbij de 4-4 en ZVS bij de 5-3 en uiteindelijk in de laatste minuten besliste ZVS het duel en het was een identiek doelpunten als de 3-2. Stef was feller dan z’n tegenstander in een duel om de bal en rondde ook nu beheerst af en zette daarmee de eindstand op 5-3 voor ZVS. Een wedstrijd waarin de nieuwelingen zich lieten gelden en met name Stef zal, door z’n 3 doelpunten en 1 assist, z’n officieuze debuut niet snel vergeten. Toch was het voor de meeste te merken dat het, zonder nog een training nog bij hun veldclub te hebben gehad, toch wel wat zwaar was om dan meteen een wedstrijd te spelen en waren er ook wat lichte klachten. Toch kon iedereen van begin tot eind paraat staan om te spelen.

Aanstaande maandag, 20 augustus, speelt ZVS opnieuw in sporthal De Braken in Boxtel een oefenwedstrijd. Nu komt CFM/Transito uit de 1e divisie op bezoek. Aanvang is 21:15. Tot dan!