Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK GP Groenendaal
 

 

Veel bekende namen bij generale NK GP Groenendaal

Het deelnemersveld van de Rabobank Grand Prix Groenendaal, die wordt verreden op 2 en 3 januari 2016 op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel, begint in alle categorieën steeds meer vorm te krijgen. De veldrit, die als generale repetitie beschouwd mag worden voor het NK in Hellendoorn, krijgt ook deze keer veel bekende namen aan het vertrek. De Rabobank Grand Prix Groenendaal is tevens de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie Veldrijden voor elite/beloften, vrouwen en junioren.

Het programma start op zaterdag 2 januari om 11.00 uur met de zeven jeugdcategorieën. Op deze dag komen ook de Gestelse jeugdrenners Luke Leus (categorie 6), Björn Vos (categorie 5) en Ed Uptegrove (categorie 4) in actie. Aansluitend wordt om 15.30 uur het Open Gestels Kampioenschap verreden voor mannen en vrouwen. Aan deze wedstrijd voor niet-licentiehouders mag iedereen meedoen. Er zal bovendien een aparte uitslag worden opgemaakt voor mannen en vrouwen.
Een dag later worden wedstrijden gehouden voor amateurs/sportklasse (10.00 uur), masters (11.00 uur), nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.00 uur), vrouwen (14.00 uur) en elite/beloften (15.00 uur). In deze categorieën komen diverse renners in actie, die een week later bij het NK in Hellendoorn tot de kanshebbers voor de medailles mogen worden gerekend.
Bekende namen bij de amateurs zijn onder andere Eddy van IJzendoorn, Peter van de Heuvel, Mattijn Motshagen, Jordy Luisman en Jan Metselaar.
Bij de masters rijden Michel Groenendaal, David Thörig en Coen Sevens een thuiswedstrijd. Zij moeten het opnemen tegen onder andere Erik Dekker, Jos Bogaerts, Maikel Govaarts, Johan Dussel, Marcel Scheffer en Wilfred Veldkamp.

Een spannende wedstrijd wordt het zeker bij de nieuwelingen, waar een groot aantal kanshebbers op de zege aan de start komen. Bart Artz, Lars Boven, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Tomas Kopecky, Luke Verburg en Perry Frijters weten allemaal hoe het voelt om winnend over de streep te gaan. Bij de nieuwelingen rijden Carl Uptegrove en Pete Uptegrove een thuiswedstrijd.

Bekende namen op de startlijst bij de junioren zijn onder andere David Dekker, Marino Noordam, Bryan Bouwmans en Koen van Helvoirt, terwijl bij de vrouwen Mascha Mulder, Reza Hormes, Demi de Jong, Inge van der Heijden, Fleur Nagengast en Karlijn Swinkels een gooi gaan doen naar het erepodium.

Ook bij de elite/beloften staat de Nederlandse subtop aan het vertrek, met mannen als Tim Ariesen, Gert-Jan Bosman, Koen van Dijke, Maik van der Heijden, Martijn Budding, Milan Vader en Kobus Hereijgers.

Uniek is de Rabo Dikke Bandenrace, die om 12.00 uur van start gaat op een kleiner parcours op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg. Bij wegwedstrijden worden regelmatig Rabo Dikke Bandenraces gehouden, maar in het veldrijden is de GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel een van de weinige organisaties die ook een Rabo Dikke Bandenrace houdt. De wedstrijd is bedoeld voor alle jongeren tot 12 jaar. Niet alleen uit Sint Michielsgestel, maar ook uit andere gemeenten.

De toegang is op beide dagen gratis. Kijk voor meer informatie ook op www.veldrijden-sintmichielsgestel.nl

Auteur Gerben van den Broek
Website www.veldrijden-sintmichielsgestel.nl
Meer wielersport nieuws >>>>


25-12-2015
 
 
NK GP Groenendaal
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)