Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Greipel boekt tweede ritzege in Ster ZLM Toer
 

 

Greipel boekt tweede ritzege in Ster ZLM Toer

De Duitse kampioen André Greipel heeft vrijdag 19 juni in Buchten zijn tweede ritzege behaald in de Ster ZLM Toer. De renner van Lotto - Soudal, gisteren ook al winnaar in Rosmalen, haalde het in een millimeterspurt voor Moreno Hofland van LottoNL - Jumbo. De Belg Edward Theuns van Topsport Vlaanderen eindigde als derde. Greipel blijft aan de leiding in het algemeen klassement. 

De etappe Buchten - Buchten over 190 kilometer, met een groot aantal Limburgse heuvels, werd gekenmerkt door een lange vlucht van tien renners. Dit waren Jasper Hamelink (Metec), Twan Castelijns (Baby-Dump), Roy Curvers (Giant - Alpecin), Stefan Poutsma (Cyclingteam Jo Piels), Iljo Keisse en Gianni Meersman (Etixx - Quick Step), Kristian Sabaragli (MTN - Qhubeka), Patrick Konrad (Bora), Roger Kluge (IAM Cycling) en Jetse Bol (Join’s - De Rijke). Zij wisten een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar te rijden.

Onder impuls van de teams van Lotto - Soudal, Trek Factory Racing en LottoNL - Jumbo werd de kopgroep in de finale weer ingerekend. Iljo Keisse, Gianni Meersman en Roy Curvers probeerden in de slotfase nog om een massasprint te voorkomen, maar ook zij werden ingerekend.

André Greipel ging de sprint van ver aan en leek het eenvoudig te gaan halen. Toch kwam Moreno Hofland in de slotmeters nog sterk opzetten, want op de streep bedroeg het verschil slechts enkele millimeters. De Duitser Marcel Kittel eindigde in het peloton, maar mengde zich niet in de sprint om de dagzege.

De Ster ZLM Toer gaat morgen verder met de etappe Verviers – La Gileppe over 186,7 kilometer.

Truidragers:
Leider Algemeen klassement gesponsord door ZLM Verzekeringen: André Greipel
Leider puntenklassement gesponsord door Provincie Noord-Brabant: André Greipel
Leider sprintklassement gesponsord door het Oostenrijkse Pitztal: Jetse Bol
Leider bergklassement gesponsord door Milremo: Gianni Meersman
Leider ploegenklassement gesponsord door het STM Elektro: Lotto-Soudal
Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner: Stefan Poutsma

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


19-06-2015
 
 
Greipel boekt tweede ritzege in Ster ZLM Toer
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)