Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

GP Groenendaal
 

 

Sint Michielsgestel: Wielergemeente op de kaart

De Grand Prix Groenendaal, die op 3 en 4 januari 2015 wordt verreden, is een mooi eerbetoon aan vader en zoon Rein en Richard Groenendaal. Samen hebben zij Sint Michielsgestel in de afgelopen decennia nadrukkelijk op de kaart gezet als wielergemeente.

Naast Rein en Richard Groenendaal wisten ook talloze andere renners uit de gemeente Sint Michielsgestel in de loop der jaren in het veldrijden tot mooie successen te komen. Denk onder andere aan Wim Broeren, Jasper van Wordragen, Christo van Grinsven, Heino Broeren, Patrick van Doorn, Ton Braam, Ron van Beek, Mark Broks, Micki van Empel, Céline van Houtum en Pete Uptegrove die bij nationale kampioenschappen veldrijden of mountainbike op het podium wisten te eindigen.

Sint Michielsgestel was tevens vier keer gastheer van het Nederlands kampioenschap veldrijden (1989, 1994, 2008 en 2011)  en mocht één keer het wereldkampioenschap veldrijden (2000) organiseren. Verder maakte Sint Michielsgestel ook jarenlang deel uit van de Superprestige.

Het eerste NK veldrijden dat in 1989 werd gehouden op het terrein van Golfclub De Dommel in Sint Michielsgestel werd een groot succes voor de renners van WV Schijndel. Met een bronzen plak voor Rein Groenendaal bij de profs en gouden medailles voor Frank Groenendaal (amateurs), Richard Groenendaal (junioren) en Gerben van den Broek (nieuwelingen) wist de club maar liefst vier medailles te behalen op het NK. Richard Groenendaal werd enkele weken later in Frankrijk ook nog eens wereldkampioen veldrijden bij de junioren.

Bij het tweede NK in Sint Michielsgestel in 1994 wist Richard Groenendaal zijn eerste van in totaal acht Nederlandse titels bij de profs te veroveren voor Henk Baars en Edward Kuyper.

Het absolute hoogtepunt van zijn carrière beleefde Richard Groenendaal in 2000, toen hij in zijn eigen woonplaats op indrukwekkende wijze solo naar de wereldtitel bij de profs reed voor de huilende Belgen Mario de Clercq en Sven Nys. Daarna barstte een groot volksfeest los in Sint Michielsgestel.

Programma Grand Prix Groenendaal 2015;
Zaterdag 3 Januari:                                                                                                                                     10.00 uur Amateurs/sportklasse
11.00 uur Masters
12.00 uur Nieuwelingen
13.00 uur Junioren
14.00 uur Vrouwen/Junior-vrouwen/Nieuweling-meisjes
15.00 uur Elite/Beloften
12.00 uur Rabo Dikke Banden Race
Zondag 4 Januari:
10.30 uur Open Gestels Kampioenschap Recreanten (licentiehouders en niet-licentiehouders); duur 30 minuten
11.30 uur Jeugdcategorie 1 t/m 4
13.30 uur Jeugdcategorie 5 t/m 7

Auteur :Gilian Donders
Meer wielersport nieuws >>>>


03-01-2015
 
 
GP Groenendaal
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)