&

Beker finale GJS MC7 - DSE MB1

Gorkumse meisjes GJS C7 winnen beker finale van DSE meisjes B1

Zaterdag 7 juni hebben de Gorkumse GJS meisjes C7 in Spoordonk de finale van de beker van DSE MB1 gewonnen! In de eerste helft kwamen de meiden door 2 onoplettendheden met 0-2 achter. Na de rust een wederom beter GJS C7M. Dat resulteerde in de 49' in de aansluittreffer door Sandra Weeland. Een paar minuten later kreeg GJS C7M C7M een ultieme kans om op gelijke hoogte te komen. De toegekende strafschop werd echter gemist.

Net op het moment dat het geloof er (bijna) niet meer was, werd Marloes Blom diep gestuurd. In de 1:1-situatie hield ze haar hoofd koel en maakte ze in de 79' de meer dan verdiende gelijkmaker. De beslissing moest vallen door het nemen van strafschoppen. GJS miste de 1e vier niet. En nadat Hannaf van de Heuvel de 2e strafschop van DSE had gestopt en de 5e door DSE werd over geschoten, was het nemen van de 5e door GJS niet meer nodig. Eindresultaat na strafschoppen 6-5 (strafschoppen 4-3) voor C7M dat daarmee een fantastisch eerste jaar bij GJS succesvol afsluit De beker werd ontvangen uit handen van één van de Oranje Leeuwinnen; Dominique Janssen.