&

RKSV Boxtel mini 1 - ODC mini 1

De onvervalste derby RKSV Boxtel mini 1 – ODC mini 1

Het complex van zustervereniging Boxtel wordt zoetjes aan omgetoverd in een waar feestpaleis i.v.m. het 75-jarig bestaan. Waar de mini's normaal hun wedstrijden spelen is een mega-grote tent verrezen, dat belooft nog wat volgend weekend! De onvervalste derby werd derhalve gespeeld op het hoofdveld, pal voor een goed gevulde tribune. Boxtel Mini 1 kon bij winst de kampioensvlag hijsen, en dat leverde aardig wat publiek op van beide teams.

De wedstrijd begon onder een strak blauwe hemel en het was Boxtel dat na een paar minuten de leiding nam. ODC kwam terug in de wedstrijd door een prachtig afstandsschot van Luca Egge. Boxtel leek heel even aangeslagen maar drukte al snel de tweede goal in de touwen. Beide teams raakten vervolgens paal en lat. ODC kwam wederom op gelijk hoogte, nu door een goal van Roel v.d. Veer. Deze 2-2 was tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer, maar was Boxtel wat trefzekerder, en liep uit naar een 4-2 voorsprong. Luca Egge maakte de aansluitingstreffer en ook de gelijkmaker hing in de lucht. Ware het niet, dat de laatste minuten van de wedstrijd de pijp bij ODC wat leeg liep. Het verschil in aantal wissels (1 om 3) brak de moegestreden leeuwen op. Al met al een erg goede wedstrijd van beide kanten. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij Boxtel groot, en zij werden dan ook zeer sportief gefeliciteerd door de ODC-ers. Een tevreden publiek daalde af van de tribunes. Naar verluid bleef het nog lang onrustig in de voetbalkantine van Boxtel...