&

RKSV Boxtel F2 kampioen

RKSV Boxtel F2 kampioenschap in den Dungen

Zaterdag 16 november stond de uitwedstrijd tegen Den Dungen F2 op het programma.Bij winst kon de F2 zich kampioen noemen.Met 11 punten voorsprong op RWB F3G en een wedstrijd meer is winst voldoende vandaag.Hierdoor zou de F2 een voorsprong van 11 punten houden en moet nog maar drie wedstrijden te gaan voor RWV F3G zou er nog maar 9 punten te halen zijn voor hun.
Voor de wedstrijd was de spanning al flink af te lezen op de gezichten van de spelers.Half Boxtel was afgereisd naar Den Dungen om deze memorabele dag niet te missen.

Met 7 uit 7 gewonnen wedstrijden, 24 punten, 53 doelpunten voor en maar 4 doelpunten tegen heeft de F2 al een mooie prestatie geleverd dit seizoen. Een kampioenschap zou de kers op de taart zijn.
Met Sepp op goal, Max, Nathan en Bor achterin, Jabril, Mees en Kay op het middenveld en Rick, Tygo en Justin in de aanval begonnen we de wedstrijd.Vanaf het begin heeft de Boxtel veel balbezit op de helft van Den Dungen. Hieruit komt ook al snel een eerste mooie poging van Tygo wat maar net het doel mist. Een eerste kan van Den Dungen wordt door Sepp gevangen. Even later is het weer Tygo die een mooie poging heeft tot scoren. Bor die met een individuele actie over links de bal bij Rick legt en deze helaas mist. Nog steeds 0-0 en er zijn al zo'n 10 minuten gespeeld. Na goed samenspel door Boxtel bij eigen doel komt de bal bij Bor die er meteen vandoor is en een poging op doel in de keeper zijn handen ziet verdwijnen. Jabril die ook goed in de wedstrijd zit weet de bal te behouden langs de zijlijn speelt de naar Justin die op zijn beurt richting doel verdwijnt en de bal aan Mees geeft.

Mees die met een poging op doel de bal eigenlijk naast ziet gaan maar via een been van de verdediger toch het doel van Den Dungen inrolt. 0-1 voor Boxtel.Nu gaat Den Dungen druk zetten op het doel van Boxtel en weet de bal tot aan Sepp te krijgen. Sepp heeft helaas en ongelukkige uittrap die bij de nr.8 van Den Dungen beland hij neemt de bal op de slof richting het doel van Boxtel maar door een mooie redding van Sepp gaat dat feestje niet door. Hij weet de bal nog net naast te tikken met een snoekduik en de 1-1 komt niet op het scorebord. Nu is het weer Boxtel die de laatste vijf minuten van de eerste helft vol druk zet op het doel van Den Dungen. Het is Tygo die na een voorzet van Mees, die op zijn beurt de bal van Max ontving, een mooie poging heeft. Tygo die de verdedigers van Den Dungen al enkele malen het bos heeft ingestuurd met zijn bewegingen weet er nog een corner uit te halen. Hij neemt de corner, de bal komt bij Justin, die de bal aanneemt en net iets te lang wacht waardoor de bal goed wordt verdedigd door Den Dungen. Max die over rechts een prachtig gevecht om de bal heeft met de tegenstander en deze weet te behouden en zijn poging op doel door de keeper gered ziet worden. Justin die veel balbezit heeft op rechts weet er nog een corner uit te halen die hij zelf neemt maar helaas niet bij een aanvaller van Boxtel komt. Nathan die met een goed samenspel met Bor de bal op een mooie wijze uit weet te verdedigen. In de laatste minuut van de eerste helft weten Bor en Rick een aantal doelpogingen niet te verzilveren.

Rust: 0-1
De tweede helft begint goed voor Boxtel en door een corner van Mees weet Rick helaas niet te scoren. Nogmaals is het Rick die een mooie poging heeft. Even later is het Mees die de bal in het doel van Den Dungen ziet verdwijnen en staat het 0-2. Weer is het Tygo met mooi spel die tot aan de achterlijn van Den Dungen weet te komen en de bal bij Rick krijgt die er 0-3 van weet te maken. Nu een aanval van de nr.8 van Den Dungen, hier stond een PSV-scout voor langs de lijn, die alweer niet langs de goed verdedigende Max weet te komen, komt de bal bij Mees die samen met Rick richting doel gaat en door een mooie paas aan Rick is het Rick die de 0-4 op het scorebord zet. Kort daarna is het Justin met de 0-5 van zijn schoen. De verdedigers van Den Dungen weten Justin eenmaal te stoppen langs de lijn. Wel moest hier een overtreding op Justin voor gebeuren. Justin komt hard op de grond en de waterzak moet hier voor te pas komen. De trainer vraagt of hij nog door kan en met een knikje aan zijn trainer neemt hij zelf de vrije trap. Nogmaals is het Den Dungen die met een aanval op de verdediging van Boxtel stuit en niet weet te scoren. Rick gaat over rechts richting doel en weet de bal nog bij Justin te krijgen maar helaas net mist. Direct daarna is het Justin die de bal vanaf tien meter in de rechter onderhoek van het doel weet te plaatsen en staat het 0-6. Den Dungen die het al heeft opgegeven en Boxtel dat weet dat ze kampioen worden gaan nogmaals in de aanval. Corner van Bor beland bij Justin en haalt er nog een corner uit die hij zelf nog neemt en deze goed klaar legt voor Nathan die met een hard schot op doel niet weet te scoren. De scheidsrechter neemt de fluit in zijn mond en fluit af voor vandaag.

Gejuich klinkt vanaf de zijlijn en ze weten dat ze kampioen zijn. Helemaal blij juichen en springen de spelers over het veld. KAMPIOENEN KAMPI KAMPIOENEN. WE ARE THE CHAMPIONS. Alle klassiekers passeren de revue.
Nu snel naar de Boc kantine voor een warm onthaal.