&

Vlijmense Boys 1 - ODC 1

ODC niet verder dan 1-1 in Vlijmen

De wedstrijd tussen Vlijmense Boys en ODC was zondag 25 maart er één met twee gezichten. Voor de pauze lieten de tricolores zich de kaas van het brood eten door de gastheren die binnen 20 minuten op voorsprong kwamen. Na rust zat ODC beter in de wedstrijd en kreeg het diverse goede kansen. Maar alleen Bart Dammers was trefzeker waardoor het duel eindigde in een 1 – 1 gelijkspel.

Na de eclatante 8 - 1 overwinning op het zwakke Wilhelmina stond voor ODC de lastige uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys op het programma. De ploeg uit Vlijmen is de laatste weken in goede doen dus zo gemakkelijk als tegen Wilhelmina zou het zeker niet gaan. ODC had vanaf het begin moeite met het hobbelige veld en de fysieke strijdwijze van de thuisploeg. Verder beschikt Vlijmense Boys met Ayoub Bakkali en Peti Lutgens over twee levensgevaarlijke spitsen die dit seizoen al menig keer het net vonden. De eerste 20 minuten kwam ODC er nauwelijks aan te pas. Keeper Jordy van der Zande verrichte in die fase enkele goede reddingen maar was in de 18e minuut kansloos op een laag schot in de rechterhoek van Djemal Arikan (1 – 0). ODC speelde slordig en kon de bal maar moeilijk in de eigen ploeg houden. Pas na een half uur spelen kregen de tricolores hun eerste kans. Remco Schellekens lanceerde Bart Dammers maar de bal ging via Vlijmense Boys-keeper Richard van den Hurk naast het doel.

Na de pauze tapte ODC dan eindelijk uit een ander vaatje. De ploeg kreeg meer grip op het spel al bleef het steeds opletten bij tegenstoten van de thuisploeg. In de 51e minuut kwam ODC goed weg toen Lutgens een dot van een kans om zeep hielp door van dichtbij naast te schieten. Vijf minuten later viel aan de andere kant de gelijkmaker. Na een goed opgezette aanval over links zette Schellekens de bal voor waarna Dammers tegendraads binnenschoot: 1 - 1. ODC ging vervolgens vol voor de drie punten. Er kwamen steeds meer kansen. Bij een veelbelovende aanval over rechts stond Schellekens al klaar om af te ronden maar Stein van Brunschot kon hem net niet bereiken. Ruim een kwartier voor tijd leek Schellekens dan toch te gaan scoren bij een aanval door het midden. Een Vlijmense verdediger verkeek zich waarna de Boxtelse spits oog in oog stond met Van den Hurk. De Vlijmense doelman wist de inzet echter op het laatste moment nog te keren. In de slotfase kreeg ODC nog een enorme kans. Invaller Aerd van Brunschot verscheen vrij voor de keeper maar was besluiteloos in de afronding. Uiteindelijk legde hij af op Sjoerd van Lokven die de bal naast het doel schoot waardoor het duel in 1 – 1 eindigde.
Na dit gelijkspel staat ODC nog steeds vijfde met 29 punten uit 17 wedstrijden. De achterstand op de nummers twee en drie, BMC en Zwaluw VFC, is echter toegenomen.

A.s. donderdagavond 29 maart staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. Om 19.30 uur speelt ODC dan thuis tegen Schijndel.