&

Real Lunet 1 - ODC 1

ODC verliest van de kampioen Real Lunet

ODC verloor zondag 20 mei  in Vught met 3 - 1 van Real Lunet waardoor de Vughtenaren de kampioenen van de derde klasse C zijn geworden. De tricolores maakten het de Vughtenaren erg lastig maar in de chaotische slotfase werd de wedstrijd uiteindelijk beslist. Door de nederlaag zijn de kansen op de nacompetitie definitief verkeken.

ODC was de enige ploeg die koploper Real Lunet dit seizoen had weten te verslaan. Voor de winterstop won de Boxtelse formatie op eigen terrein met 2 - 1. Real zou bij winst op het eigen kunstgrasveld in Vught de titel pakken. De koploper startte nerveus maar werd in de vijfde minuut bijna in het zadel geholpen door gepruts bij ODC achterin. Gino Dix profiteerde niet en schoot de bal vanuit kansrijke positie over het doel. Meteen daarna was het aan de andere kant bijna raak. Stein van Brunschot en Remco Schellekens zorgden voor verwarring in de Vughtse defensie waarbij de bal van de lijn gehaald moest worden. ODC was zeker niet de mindere al moesten soms alle zeilen worden bijgezet om de gevaarlijke spitsen van Real Lunet af te stoppen. Doelman Robbie Roelofs keepte een prima wedstrijd. In de 33e minuut wist hij met een uitstekende ingreep te voorkomen dat topscorer Jaouad Chraou de 1 - 0 binnenschoot. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na balverlies op het Boxtelse middenveld kwam Real er snel uit en dit keer was Roelofs kansloos op de inzet van Chraou: 1 - 0.

Direct na de pauze kreeg ODC een unieke gelegenheid om langszij te komen. Bij een Boxtelse aanval kreeg Real-aanvoerder Justin Tahapary de bal tegen de hand waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De altijd zo trefzekere Dirk van der Struijk schoot de toegekende strafschop echter keihard op de lat. ODC bleef vervolgens druk houden op het Vughtse doel om de gelijkmaker te forceren. Real Lunet loerde vooral op de counter. In de 49e minuut had Chraou de 2 - 0 op zijn voet maar hij miste. Aan de andere kant mikte Schellekens naast op aangeven van Sjoerd van Lokven en schoot Bas van der Pasch na een prima aanval rakelings voorbij de paal. Daarna brak er een fase aan waarin de scheidsrechter de ene na de andere gele kaart uitdeelde in deze stevige maar faire pot voetbal. In de slotfase ging ODC achterin man op man spelen en schoof Frank van der Struijk door naar de spitspositie. Real wankelde maar kwam met een man meer te staan toen Lex van de Biggelaar tien minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Chraou profiteerde kort daarna bij een Vughtse tegenaanval van de ruimte die ontstond door de man-meer-situatie: 2 - 0. De wedstrijd leek beslist maar ODC gaf niet op. In de extra tijd liet Bart Dammers zijn tegenstander zijn hielen zijn en kon Schellekens de bekeken voorzet in het net schieten: 2 - 1. De tricolores wilden nog een keer aanzetten voor de gelijkmaker maar dat zat er niet meer in. In de allerlaatste seconde profiteerde Real Lunet nog een keer via Dix (3 - 1) maar dat deed er eigenlijk niet meer toe.

Real Lunet is de terechte kampioen. ODC gaf goed partij maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Vughtse club. Door de nederlaag is de nacompetitie definitief van de baan. Volgende week zondag 27 mei speelt ODC de laatste wedstrijd van het seizoen. Op eigen veld ontvangen de tricolores RKDVC.