&

ODC 1 - Real Lunet 1

ODC pakt de volle winst tegen Real Lunet

ODC kan met een goed gevoel de winterstop in. Na drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden rekenden de tricolores op eigen terrein zaterdag 16 december af met koploper Real Lunet. Binnen een kwartier stond het 2 - 0 door treffers van Frank van der Struijk en Sjoerd van Lokven. Pas in de blessuretijd wisten de gasten daar wat tegenover te stellen waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 - 1 overwinning voor ODC.

Het zit ODC de laatste weken niet mee. Na een goede start van de competitie werd er in de laatste vier duels drie keer verloren. En alle keren was dat eigenlijk onnodig. Daarom was de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen lijstaanvoerder Real Lunet een mooie gelegenheid voor sportieve revanche. Op een koud sportpark Molenwijk ging ODC furieus van start. Real Lunet is een ploeg met veel technisch vaardige spelers die er niet van houden dat er kort op hen verdedigd wordt. En dat is juist wat ODC vanaf het begin deed. De spelers van Real kregen nauwelijks ruimte om hun geliefde spelletje te spelen.
Daarnaast lieten de tricolores zien dat er ook in de eigen ploeg veel voetballend vermogen zit. De tactiek van trainer Goeran van den Heuvel werkte prima en in de vijfde minuut was het al raak. Remco Schellekens gaf vanaf rechts een prima voorzet waarna Frank van der Struijk de bal met de borst controleerde en met links verwoestend, via de onderkant van de lat uithaalde: 1 - 0. Even later zorgde diezelfde Van der Struijk met een verre ingooi voor paniek in de Vughtse defensie waar ternauwernood een tweede Boxtelse treffer werd voorkomen. Maar het bleek uitstel van executie. In de 12e minuut speelde Schellekens aan de linkerkant Lex van de Biggelaar vrij, die de bal voor het doel bracht waarna Sjoerd van Lokven tegendraads binnenschoot: 2 - 0. Na dit doelpunt kwam Real Lunet er wat meer uit. De ploeg uit Vught kreeg een paar corners en was het gevaarlijkst met een bal die via de lat over ging. ODC bleef geconcentreerd spelen waardoor de beide partijen met 2 - 0 gingen rusten.

Ook na de pauze had ODC de wedstrijd op de meeste momenten goed onder controle. Real Lunet drong wat meer aan maar tot grote kansen leidde het niet. De tricolores waren aan de andere kant gevaarlijk via de omschakeling. Rond de 55e minuut zorgden Van de Biggelaar en Frank van der Struijk voor kansrijke momenten voor het Vughtse doel. De bal ging er echter niet in. Ruim een kwartier voor tijd kreeg ODC haar grootste kans uit de tweede helft. Keeper Jesse de Vries kon een hard ingeschoten vrije trap van Dirk van der Struijk niet klemmen waarna Schellekens net verkeerd uit kwam om de bal in het net te prikken. Real was tien minuten voor tijd dicht bij de aansluitingstreffer maar doelman Jordy van der Zande wist een inzet met het hoofd, knap tot corner te verwerken. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch nog. Gelukkig voor ODC was het al dik in de blessuretijd toen Gino Dix de bal namens de gasten in het doel werkte (2 - 1). Daardoor bleven de drie punten in Boxtel en leed Real Lunet haar eerste competitienederlaag van het seizoen. ODC heeft de achterstand op de koploper nu verkleind tot vijf punten.

Door deze belangrijke overwinning gaan de tricolores met een goed gevoel de winterstop in. Pas op 28 januari wordt de eerstvolgende competitiewedstrijd gespeeld. ODC gaat dan op bezoek bij Nieuwkuijk.