&

ODC 1 - Were Di 1

ODC start bekercompetitie met remise

ODC is er zondag 3 september niet in geslaagd om de eerste bekerwedstrijd tegen het Tilburgse Were Di winnend af te sluiten. Door eenĀ  goed begin kwamen de tricolores via Remco Schellekens en Bart Dammers op een 2 - 0 voorsprong. Nog voor de pauze kwamen de gasten op 2 - 1. Na rust zakte ODC ver terug en kwamen de Tilburgers zelfs met 2 - 3 voor. Schellekens maakte er uiteindelijk 3 - 3 van waarna de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

ODC eindigde vorig jaar als tweede op de ranglijst en wil dit seizoen opnieuw een gooi naar de titel doen. De selectie is grotendeels bij elkaar gebleven en daarnaast wat rijper geworden waardoor de verwachtingen wederom hooggespannen zijn.

Voorafgaand aan de competitie wordt traditiegetrouw de poulefase van het bekertoernooi afgewerkt. ODC trof daarin allereerst mede 3e klasser Were Di uit Tilburg. ODC begon sterk aan de wedstrijd en dat leidde binnen het kwartier al tot een treffer. Sjoerd van Lokven zette met een mooie actie Paul Smulders vrij voor de keeper. Smulders behield het overzicht en lanceerde Remco Schellekens die voor de 1 - 0 zorgde. Na ruim een halfuur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Weer stond Smulders aan de basis. Hij bracht Dirk van der Struijk in stelling die stevig uithaalde. De bal zou naast het doel zijn gegaan maar Bart Dammers was zo slim om zijn voet er nog tegen aan te zetten waardoor doelman Verzijl kansloos was: 2 - 0. Maar de tricolores zouden met die stand de rust niet halen want in de 41e minuut verkleinde Thijs Schalken namens de gasten de Boxtelse voorsprong tot 2 - 1.

In de rust bracht trainer Goeran van den Heuvel Just van Wijk en Bas Verkaik in de ploeg voor de broers Roel en Sjoerd van Lokven. Het zal niet aan deze wissels hebben gelegen maar het spel van ODC werd er niet beter op. De gasten profiteerden daarvan. In de 68e minuut zette Shabazz Abagi de Tilburgers op 2 - 2 en drie minuten later stond het zelfs 2 - 3 door een doelpunt van Daan van Opheusden. Ruim een kwartier voor tijd kwam ODC gelukkig weer langszij. Het was een doelpunt dat er mocht zijn. Van der Struijk zette vanaf de rechterkant loepzuiver voor waarna Schellekens met het hoofd voor 3 - 3 zorgde. In het laatste deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor het duel onbeslist eindigde.

Er had duidelijk meer in gezeten voor ODC maar het kwam er niet uit deze keer. Volgende week zondag 10 september staat het tweede bekerduel op het programma. ODC gaat dan op bezoek bij SV Budel, een derdeklasser die uitkomt in het district Zuid 2.