&

ODC 1 - Schijndel 1

Gemiste kansen doen ODC de das om tegen Schijndel

ODC heeft donderdag 29 maart op eigen veld zwaar teleurgesteld tegen het laag geklasseerde Schijndel. Na een klein halfuur kwamen de gasten op voorsprong en moesten de tricolores in de achtervolging. Vooral na de pauze kreeg ODC de ene na de andere opgelegde kans maar de bal wilde er niet in. In de blessuretijd stond de poort achterin open en scoorde Schijndel nog twee keer waardoor de tricolores met 0 - 3 het nakijken hadden.

In de vanuit het paasweekeinde naar voren geschoven wedstrijd tegen RKSV Schijndel moest ODC het donderdagavond doen zonder de centrale verdedigers Willem van de Kerkhof en Frank Kuppens. Het duo had in de wedstrijd tegen Vlijmense Boys voor de vijfde keer geel gezien en was daardoor geschorst. Daar stond tegenover dat Frank van der Struijk terug was van een blessure.
ODC begon niet scherp aan de wedstrijd. De passing was vaak onzuiver en duels werden onnodig verloren. Het laag geklasseerde Schijndel knokte voor elke centimeter en kreeg in de 10e minuut de eerste kans van de wedstrijd toen de rappe Tommy van Schijndel vrij voor het Boxtelse doel verscheen. Keeper Jordy van der Zande stond gelukkig op de goede plek en wist de inzet te keren. Vlak daarna zagen de toeschouwers de eerste fatsoenlijke ODC-aanval. Een mooie pass van Paul Smulders bereikte Sjoerd van Lokven maar die had in de zestien te veel tijd nodig om de Schijndelse defensie in de problemen te brengen. Even later was Bart Dammers namens de tricolores gevaarlijk. Na een afgeslagen hoekschop kogelde hij de bal op het doel maar Schijndel-keeper Timo de Louwere wist het schot met een katachtige reactie tot corner te verwerken. ODC viel aan en Schijndel loerde op de counter. Na een klein halfuur waren de gasten daarmee succesvol. De Boxtelse defensie ruimde niet goed op waarna Van Schijndel opnieuw vrij voor de keeper kwam en dit keer wel scoorde: 0 - 1. ODC moest in de achtervolging en ging vol op de aanval spelen. Het leidde tot een groot aantal corners. Uit één van die corners kreeg Bas van der Pasch de kans om te scoren maar van dichtbij schoot hij de bal naast het doel.

Na de pauze gingen de tricolores nog meer op de aanval spelen en kwamen de gasten nauwelijks nog van de eigen helft af. Het leidde tot hachelijke situaties voor het Schijndelse doel maar de bal wilde er niet. In de 48e minuut was er scrimmage waarbij de ODC-supporters de gelijkmaker al telden. De net ingevallen keeper Roy Schouten wist echter tot tweemaal toe redding te brengen. In de 54e minuut leek Lex van de Biggelaar te gaan scoren na een sterke individuele actie op de achterlijn. De bal hobbelde echter voorlangs. Het zat de tricolores niet mee in deze fase. Ook Dammers had pech. Hij lobde de bal over doelman Schouten maar een Schijndelse verdediger kon op de doellijn nog redding brengen. Een kwartier voor tijd kwam ODC met tien man te staan toen Remco Schellekens rood kreeg voor een ongelukkige overtreding aan de zijkant van het veld. Voor het spelbeeld maakte het niet veel uit want de wedstrijd bleef zich vooral op de Schijndelse helft afspelen. Maar ODC kreeg de bal er nog steeds niet in. Hoe meer de tijd begon te dringen, hoe meer risico’s de tricolores achterin moesten nemen. De Boxtelse ploeg kwam aanvankelijk goed weg toen Kaj Visser op aangeven van Van Schijndel vrij voor het ODC-doel miste. In de blessuretijd gooide Visser de wedstrijd echter in het slot door binnen een minuut twee keer uit een tegenaanval te scoren waardoor er na 90 minuten een geflatteerde 0 - 3 op het scorebord stond.

Na deze nederlaag lijken de kansen op de derde periodetitel en een plek in de nacompetitie definitief verkeken voor de tricolores. Het is jammer maar het is niet anders. De eerstvolgende wedstrijd speelt ODC op zondag 8 april uit tegen Taxandria. In Oisterwijk wordt om half drie afgetrapt.