&

ODC 1 - Nieuwkuijk 1

ODC weet weer wat winnen is tegen Nieuwkuijk

Na twee nederlagen op rij tegen laag geklasseerde teams, heeft zondag 15 april ODC laten zien dat het wel degelijk het verschil in kwaliteit met de tegenstander kan uitdrukken in doelpunten. ODC won met maar liefst 7 - 2 van Nieuwkuijk. Bij rust stond het al 4 - 0 waarna er in het tweede bedrijf wat gas werd teruggenomen. Sjoerd van Lokven (3x), Bart Dammers (2x), Willem van de Kerkhof en Aerd van Brunschot (allebei 1x) tekenden voor de Boxtelse treffers.

Na twee onnodige nederlagen tegen de laagvliegers Schijndel en Taxandria is het seizoen voor ODC zo goed als gespeeld. De thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Nieuwkuijk was er vooral om het geschonden blazoen weer eens wat op te poetsen. Dat moesten de tricolores doen zonder hun geblesseerde keeper Jordy van der Zande. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Robbie Roelofs. Voor Bas van der Pasch was de wedstrijd tegen Nieuwkuijk zijn 200e competitieduel voor ODC 1. Voorafgaand aan het duel werd hij daarvoor gehuldigd. ODC startte erg rommelig en onrustig waardoor de gasten aanvankelijk het betere van het spel hadden. Na een kwartier spelen kwam ODC beter in de wedstrijd. Bij een verre ingooi van Dirk van der Struijk beoordeelde de Nieuwkuijkse doelman Dave Tausch de bal helemaal verkeerd waarna Willem van de Kerkhof er eenvoudig 1 - 0 van kon maken.

Vanaf dat moment ging het lopen en werd zichtbaar wat een snelle openingstreffer met dit team kan doen. Nieuwkuijk kwam er helemaal niet meer aan te pas. De gasten hadden het vooral lastig met de snelle Stein van Brunschot die er aan de rechterkant keer op keer langs ging. In de 21e minuut stond de tweede Boxtelse treffer op het scorebord. Nadat Bart Dammers de bal bij een hoekschop tegen de paal had geschoten, kreeg Nieuwkuijk de bal niet weg en was het Sjoerd van Lokven die uiteindelijk het net vond: 2 - 0. Twee minuten later stond het 3 - 0. Na een prima voorbereidende actie van Stein van Brunschot was opnieuw Van Lokven de doelpuntenmaker. ODC kreeg kans op kans en bijna had Van Lokven in de 30e minuut een loepzuivere hattrick gescoord maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Vlak voor rust viel alsnog de vierde treffer. En het was er één uit het boekje. Stein van Brunschot werd voor de zoveelste keer op rechts gelanceerd. Met een prachtpass dwars over het veld bereikte hij Dammers die met een subtiele voetbeweging voor 4 - 0 zorgde.

Na de thee stond het al snel 5 - 0. Het was wederom een mooi uitgespeelde aanval. Aerd van Brunschot speelde Dammers vrij die vervolgens oog had voor de meegelopen Sjoerd van Lokven waarna de middenvelder toch nog zijn derde treffer van de middag kon laten noteren. Daarna deed ODC het wat rustiger aan. Het gaf Nieuwkuijk de gelegenheid om via Rick van Buul terug te komen tot 5 - 1. Die stand bleef niet lang staan want binnen een minuut maakte Aerd van Brunschot er 6 - 1 van na weifelend optreden van doelman Tausch. Ook Frank van der Struijk kwam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier te staan. Hij verraste echter zijn eigen doelman door een terugspeelbal per ongeluk in het eigen doel te schieten (6 - 2). Het slotwoord was toch nog voor de tricolores. Het was Dammers die vlak voor tijd de 7 – 2 eindstand op het scorebord zette na een hoekschop vanaf rechts.
Na 20 wedstrijden staat ODC nu zesde op de ranglijst met 32 punten.

Volgende week zondag 22 april gaan de tricolores op bezoek bij Haarsteeg. Ondanks dat er dit seizoen geen prijzen meer te winnen zijn, moet ODC er toch maar alles aan doen om ook die wedstrijd in winst om te zetten.

Auteur :Sjef Engelbart