&

ODC 1 - Avanti`31 1

ODC verliest in extremis van Avanti 31

ODC heeft voor de tweede week op rij verloren. De thuiswedstrijd zondag 4 februari tegen Avanti'31 leek in een 1 - 1 gelijkspel te eindigen maar diep in de blessuretijd kwamen de gasten toch nog op 1 - 2. Dat was erg zuur voor de tricolores die daardoor opnieuw met lege handen stonden. Het seizoen dreigt nu als een nachtkaars uit te gaan voor de Boxtelse ploeg.

ODC had wat recht te zetten na de wanprestatie van vorige week tegen Nieuwkuijk. Dat moest het team doen zonder de geblesseerde Frank van der Struijk. De tricolores gingen goed van start en kregen na 12 minuten spelen de eerste kans. Lex van de Biggelaar speelde Sjoerd van Lokven vrij maar deze stuitte op doelman Casper Brus. Gaandeweg de eerste helft kwamen de gasten uit Schijndel beter in de wedstrijd. De ODC-defensie had haar handen vol aan de Schijndelse aanvallers en dan met name aan de gevaarlijke linkerspits Said Ali Hussein. In de 21e minuut voorkwam ODC-keeper Jordy van der Zande met een uitstekende ingreep dat Fabian Koenen Avanti aan de leiding bracht. Maar ODC kreeg ook nog goede mogelijkheden. Rond het halfuur bracht Dirk van der Struijk met een strakke voorzet Van de Biggelaar in stelling maar de linkspoot schoot de bal over het Schijndelse doel. In de 37e minuut lag de bal aan de andere kant in het doel. De pas 17-jarige Ali Hussein speelde zichzelf knap vrij en rondde vervolgens koelbloedig af: 0 - 1. Kort daarna had Roel van Lokven de gelijkmaker op zijn schoen maar de Boxtelse aanvoerder schoot van dichtbij over.

Na de pauze ging ODC steeds nadrukkelijker op zoek naar de 1 - 1. In de 52e minuut was het bijna zover. Keeper Brus loste de bal waarna Aerd van Brunschot teruglegde op Van de Biggelaar die hard en laag op het Schijndelse doel vuurde. Met een uiterste krachtsinspanning wist een Avanti-verdediger de bal echter van de doellijn te halen. Even later ging een inzet van Frank Kuppens net naast nadat Bas van der Pasch de bal met het hoofd had teruggelegd. Het bleek uitstel van executie. In de 67e minuut pikte Van de Biggelaar de bal op het middenveld op. Vervolgens passeerde hij enkele tegenstanders op snelheid en haalde hij verwoestend uit: 1 - 1. ODC wilde na deze treffer doorpakken en de winnende treffer forceren. Maar het zat de tricolores niet mee. Een voorzet van Van de Biggelaar kon in de 74e minuut net niet worden binnengegleden bij de tweede paal en enkele minuten later ging een schot van Van Brunschot maar net langs het Schijndelse doel. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen maar in de blessuretijd kregen de tricolores onverwacht toch nog de deksel op de neus. Bij een corner vanaf links werd Stef Smits over het hoofd gezien en kon de Schijndelse verdediger de winnende 1 - 2 binnen koppen. Dat was erg zuur voor ODC dat op basis van de tweede helft toch wel minimaal een punt had verdiend.

Door de nederlaag is ODC afgezakt naar de zesde plaats met 21 punten uit 13 wedstrijden. Daarmee dreigt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. De enige prijs die nog gehaald kan worden mogelijk nog een periodetitel.

In verband met carnaval wordt er volgende week niet gevoetbald. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor zondag 18 februari. ODC gaat dan in Drunen op bezoek bij RKDVC.