&

BMC 1 - ODC 1

ODC doet zichzelf tekort in Berlicum

Er had meer in gezeten voor ODC in de uitwedstrijd tegen BMC. Op beslissende momenten lieten de tricolores het echter liggen in een wedstrijd die pas na rust echt losbrandde. BMC kwam aan de leiding maar de gebroeders Van der Struijk bogen dat met elk een treffer om in een voorsprong voor ODC. Door onoplettendheden in de Boxtelse ploeg kon BMC in de laatste fase nog twee keer scoren waardoor de tricolores volkomen onnodig met een 3 - 2 nederlaag naar huis werden gestuurd.
Om in het spoor van koploper Real Lunet te blijven, moest ODC de uitwedstrijd tegen promovendus BMC winnen. De ploeg uit Berlicum heeft een kwaliteitsimpuls gekregen doordat enkele oud-spelers dit seizoen zijn teruggekeerd op het oude nest.

Het was ODC dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Bas Verkaik speelde zichzelf goed vrij maar vond bij de afronding BMC-doelman Jesper Langenhuijsen op zijn pad. Aan de andere kant greep ODC-goalie Jordy van der Zande in de achtste minuut goed in bij een doelpoging van Gijs van der Voort. ODC had in die fase het beste van het spel en het enige wat ontbrak was een doelpunt. Na een klein kwartier had dat doelpunt moeten vallen. Remco Schellekens kon alleen op het doel af gaan maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper eenvoudig redding kon brengen. Even later kreeg Lex van de Biggelaar een enorme kans na voorbereidend werk van Verkaik en een slim overstapje van Schellekens. De linkspoot had echter te veel tijd nodig waardoor de BMC-verdedigers alsnog konden ingrijpen.

Na de pauze brandde de strijd pas echt los. BMC deed er een schepje bovenop en profiteerde al snel van slordig uitverdedigen van ODC. Richard de Laat was degene die uiteindelijk de 1 - 0 binnenschoot nadat ODC de bal niet weg kreeg bij een corner. Maar de Molenwijkploeg kwam snel langszij. Met een uitstekende individuele actie zette Van de Biggelaar zijn ploeggenoot Schellekens alleen voor het doel. De spits stuitte tot twee keer toe op doelman Langenhuijsen waarna Dirk van der Struijk de terugkomende bal tegen de touwen schoot: 1 - 1. Een paar minuten later kwamen de tricolores op voorsprong. Weer was Van de Biggelaar de man van de voorbereiding en dit keer was het Frank van der Struijk die succesvol afrondde (1 – 2). ODC had daarna de wedstrijd in het slot moeten gooien maar slaagde daar niet in. In de 65e minuut werd er opnieuw slecht weggewerkt  bij een hoekschop. Weer profiteerde BMC, dit keer in de persoon van invaller Bram Verhoeven (2 - 2). Daarna zette ODC aan om alsnog de drie punten te grijpen. Maar de Boxtelaren leden te veel balverlies en wonnen te weinig duels tegen een tegenstander die een tandje bijzette. Toch ODC kreeg kansen. Frank van der Struijk was dichtbij de 2 - 3 maar zijn inzet ging naast. BMC kreeg aan de andere kant steeds meer ruimte in de tegenaanval. Vijftien minuten voor tijd was de thuisploeg daarmee succesvol en was het opnieuw Verhoeven die scoorde: 3 - 2. In het laatste kwartier gooide ODC er nog een slotoffensief uit. Maar de tricolores hadden geen geluk. Van de Biggelaar had de 3 - 3 op zijn schoen maar kwam niet tot scoren en in de blessuretijd ging de bal ook nog een keer via de lat over het Berlicumse doel.

ODC kreeg uiteindelijk te weinig maar had dat voor een groot deel aan zichzelf te danken. Er werden te veel kansen gemist en door nonchalant spel werd er te veel balverlies geleden. Dat deed de ploeg uiteindelijk de das om. Volgende week, zondag 3 december, hebben de tricolores daarom wat recht te zetten als Haarsteeg op bezoek komt. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.