&

Avanti'31 1 - ODC 1

Tricolores beginnen slecht aan de competitie

De eerste competitiewedstrijd van ODC is uitgelopen op een enorme teleurstelling. In Schijndel gingen de tricolores zondag 24 september met maar liefst 3 - 0 onderuit bij Avanti '31. Bij rust stond het nog 1 - 0 na een verdedigingsfout in de openingsfase. Na de pauze ging ODC meer druk zetten maar zonder resultaat. In de slotfase profiteerde de thuisploeg van de geboden ruimte en moest de Boxtelse ploeg nog twee tegentreffers incasseren.

Bij de start van de competitie was het de vraag of de tricolores zich voldoende hadden hersteld van het matig verlopen bekertoernooi. Eerste tegenstander daarin was het Schijndelse Avanti'31, een ploeg die de tricolores 20 jaar geleden voor het laatst hadden getroffen in competitieverband. De eerste speldenprik werd door ODC uitgedeeld. Vanaf links zette Lex van de Biggelaar goed door. Zijn voorzet bereikte Bart Dammers die de bal vervolgens voorlangs schoot. Maar net als in de laatste twee bekerwedstrijden kwam ODC opnieuw vroeg in de wedstrijd op achterstand. Bij een Schijndelse uitval stond de complete verdediging te slapen en kwam Geert van Heeswijk plotseling vrij voor het Boxtelse doel. Doelman Jordy van der Zande zag geen kans om de inzet van de Avanti-spits te keren en na 7 minuten stond het 1 - 0. ODC had daarna meer balbezit zonder dat dat tot veel doelgevaar leidde. Daarvoor hadden te veel spelers hadden hun dag niet. Daarbij kwam nog dat maar weinig ODC-ers een antwoord hadden op het vechtvoetbal dat de thuisploeg graag speelt. Het was tekenend dat vrijwel alle tweede ballen voor Avanti waren. Na 25 minuten kreeg ODC een kansje. Van de Biggelaar lanceerde Remco Schellekens maar het schot van de Boxtelse spits eindigde in de handen van keeper Casper Brus. Kort daarna kwamen de tricolores aan de andere kant goed weg bij een scrimmage waarbij Van der Zande uiteindelijk voor opruiming zorgde. Vlak voor rust kopte Schellekens nog een keer goed in op aangeven van Sjoerd van Lokven maar ook dat leidde niet tot een treffer.

Na de pauze drong ODC de tegenstander steeds verder terug. Opnieuw was er veel balbezit maar de meeste aanvallen stierven in schoonheid. In de laatste 20 minuten sloten Bas van der Pasch en Willem van de Kerkhof steeds meer aan bij de spitsen. Het leidde tot onrust in de Schijndelse verdediging. Van de Kerkhof kopte een keer rakelings over en een keer op de lat. Aan de andere kant werden de ruimtes steeds groter. Avanti profiteerde daarvan en gooide de wedstrijd in de slotfase definitief in het slot. Eerst schoot invaller Jelle van Eerden in de 87e minuut knap raak na een afgeslagen corner (2 - 0) waarna Van Heeswijk er in de blessuretijd nog 3 - 0 van maakte na goed voorbereidend werk van Said Ali Hussein.

Dat ODC de juiste vorm nog niet gevonden heeft, is duidelijk. Maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. De ommekeer kan zo maar komen want er zit veel voetballend vermogen in het team. Als daar de juiste dosis werklust en concentratie aan wordt gekoppeld, is er nog steeds veel mogelijk. Volgende week zondag 1 oktober zullen we zien of ODC zich kan revancheren. Op eigen terrein ontvangen de tricolores dan Taxandria. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.