&

ODC G1 - Sarto G1

Goed herstel ODC G1 na afgelopen 6 verliespunten.

Zaterdag 7 april speelde ODC G1 hun wedstrijd tegen Sarto G1. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje begonnen beide teams aan deze partij onder begeleiding van scheids Stephan meister ( wegens niet opgekomen aangewezen scheidsrechter , voor dit duel ). De beide teams gingen vol compassie en fel van start. ODC met 2 debutanten in de selectie te weten Wesley en Dorus. ODC had wat goed te maken met hun partij tegen Jeka veertien dagen geleden, waarbij ze een 1-5 nederlaag hadden geleden met een zeer slechte wedstrijd. En afgelopen training hadden de trainers dan ook  een verrassing ingebracht bij de trainingsavond. Een potje opdrukken, waarbij nog eens nagedacht kon worden over hun wanprestatie on hun onnodige verlies tegen Jeka. Deze ingreep bleek succesvol te zijn geweest , want in deze partij ging ODC fanatiek en voortvarend van start. Toch was het Sarto die met een eerste kans, niet kon scoren door een goede ingreep van Francis  die de aanstormende spits pareerde en de bal tot corner verwerkte. Het eerste kwartier ging het spel gelijk op en kregen beide teams de nodige kans om op voorsprong te komen. Mooie combinaties en strooien met goede passes resulteerde pas in de 15e minuut tot de stand 1-0 . Dit uit een verre uittrap van Francis die Sven onder controle bracht en via een solo langs de zijlijn zijn schot in het doel van Sarto zag gaan. De tegenstander kreeg ook vele kansen in de eerste helft maar gingen hier slordig mee om, ofwel de harde schoten gingen langs of er werd goed ingegrepen door de ODC defensie. Tot in de 25e minuut de spits de bal kreeg toegespeeld en zijn schot werd gekeerd door Francis maar helaas werd de afgeslagen bal in dit duel toch nog in het doel geschoten 1-1. Kort voor het rustsignaal zag Sven zijn  geplaatst schot op het hoofd komen van de verdediger van SARTO , die op een ongelukkige  manier Dorus de bal aanspeelde en hem de kans gaf om te scoren, 2-1.

Na een kleine rust periode en een tactische uitleg van de invaller coach Wil werd aan de tweede helft begonnen. Er werd om ieder meter gestreden: felle duels van beide kanten maar verre van onsportief legde ODC een mooi kijkspel op de mat. En al vrij snel wist Dion uit een prachtige assist van Egbert te scoren 3-1. Deze periode was het ODC die het spel bepaalde en uit goede combinaties en creëren van kansen ( die helaas niet allemaal werden benut ) heer en meester waren. Sarto moest zich beperken tot verdedigen en toekijken hoe ODC domineerde. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen Jeka ( 1-5 nederlaag ) was ODC vandaag goed bezig wat betreft inzet en hard werken voor elkaar. Ook de debutanten Dorus en Wesley ( een goede vervanger van Pedro, aldus coach/ trainer Eric) draaiden lekker mee. Ja in plaats van voetballes krijgen gaf ODC vandaag  zelf voetballes. Verder doelpunten konden niet uitblijven en zo was het dus ook. Uit een combinatie kwam de bal bij Sven die hem perfect toeschoof naar Ron, die beheerst de bal inschoot 4-1. Waarbij coryfee en oud-speler Jan Hamers de verslaggever toe fluisterde: ‘’Dit is een aanval en een  goal uit het boekje ‘’. Hierna volgde nog diverse gemiste kansen van ODC door Ron, Dion en Dennis die zijn geplaatst schot de keeper niet kon verrassen. Sarto wist nog een keer zich beloond te zien via een treffer, de spits liet Francis kansloos door zijn schot in de rechterhoek. ODC hernam zich en uit een pass van Randy was het Egbert die afrondde en de 5-2 voor zijn rekening nam. De honger was nog niet gestild en het was Dion die vanuit een scrimmage voor het Sarto doel de eindstand op 6-2 zette. Het opdrukken had toch een positieve uitwerking gehad in deze wedstrijd. ( misschien deze oefening erin houden ) Volgende week 14 april is het de return tegen Sarto.