&

ODC G2 - RKVVO G1

ODC G2 ondanks gemiste kansen, prachtige doelpunten.

Zaterdag 21 april speelde ODC G2 tegen RKVVO G1 uit Veldhoven. Deze vereniging viert a.s. Juni hun 75 jarig jubileum. RKVVO heeft in hun 4 wedstrijden nog geen enkel punt gehaald, terwijl ODC in hun 2 gespeelde wedstrijden 3 punten hebben verzameld. Omdat zowat de complete selectie van ODC aanwezig was werd RKVVO aangevuld met enkele spelers van ODC. Zodoende kon elke speler hun partijtje meespelen. En met een korte warming up gingen beide teams onder een  stralende zon van start. In de beginfase was het ODC die het initiatief nam en al na 5 minuten op 1-0 kwam via een doelpunt van Dorus. Kort hierna was het weer Dorus die kon scoren uit een slecht verwerkte bal door de achterhoede van RKVVO, 2-0. Dorus was goed op dreef en uit een mêlee van spelers op het drukke veld scoorde Dorus zijn hattrick 3-0. Na een kwartier  gaf Anniek een knappe voorzet maar helaas kon Niels deze kans niet afronden. Wesley die met vele solo acties veel aan de bal was en na balverlies het nodig vond om een “One Man Show”op te voeren met een Ronaldo imitatatie, bleven toch nog even de doelpunten uit voor ODC. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van RKVVO. En met de te veel gemiste kansen, door de man van gemiste kansen in deze partij Niels, mede ook door goede reddingen van de RKVVO keeper, was het wederom Anniek die net voor het rustsignaal klonk een grandioze pass afleverde aan de vrijstaande Dorus die de doelman verschalkte 4-0.

Na de rust werden de teams enigszins gemixt met als resultaat dat RKVVO ook eens bij Maartje in de buurt kwam en kon een deze periode haar vorm tonen door een paar formidabele reddingen. En bij een geplaatste uittrap van Maartje kwam de bal bij Jaap, die de bal onder controle bracht en met een keiharde pingel vanaf de middenstip de bal geplaatst in de linker bovenhoek schoot. 5-0. Nadat Jaap zijn treffer vierde en met opgeheven handen het halve veld overstak, werd  even later afgetrapt voor het vervolg van de wedstrijd. Even later was het Wesley die met een lange solo met de nodige schijnbewegingen dit beloond zag met een treffer voor ODC. 6-0. Ook Douwe kreeg nog een  mogelijkheid om te scoren maar zag zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal gaan. RKVVO begon wat meer vat op het spel te krijgen en mede dat ODC vele doelpogingen de mist in zag gaan kregen ze meer vertrouwen om ook een doelpuntje mee te pikken. En zodoende gebeurde het, hun spits kwam met een solo vanuit het middenveld met een geplaatste trap tot scoren  van de aansluittreffer 6-1. Dezelfde situatie deed zich een paar minuten later weer voor, en Maartje moest capituleren 6-2. ODC vond het mooi genoeg zo en gaf er nog wat gas op. Met een mooie combinatie kwam de bal via Wesley bij Anniek die met een klasse boogbal de doelman van RKVVO kansloos liet en bij het goed opgekomen publiek, onder andere een deel van de G1 selectie en hun coaches, de handen op elkaar kreeg. In de slotfase was het Dennis die in een ongelukkige actie nog een strafschop veroorzaakte. Deze werd door RKVVO netjes benut en zodoende was de eindstand 7-3. Zodoende blijft RKVVO de rode lantaarndrager met 0 punten en kan ODC met goede moed naar Zundert om de punten mee te brengen, in hun wedstrijd tegen Moerse Boys.