&

ODC G1 - Jeka G1

ODC G1- Jeka G1 wedstrijd met twee gezichten

Zaterdag 24 maart speelt ODC G1 hun return wedstrijd tegen JEKA G1 (Jeugdige Enthousiasme Kan Alles) uit Breda. In de uitwedstrijd kon ODC nog bogen op een 3-5 overwinning. Bij een prachtig voetbalweertje gingen beide teams na een gedegen warming up met de nodige opdrachten en afspraken van start, onder de bezielende leiding van de gast scheidsrechter Dhr. Vervoort.

Het was ODC die meteen de aanval zocht en na 5 minuten was het Egbert die middels een mooie pass Dion bediende en die wist met een geplaatst schot de doelman kansloos te laten, 1-0. Dit beloofde een mooi vervolg op de uitpartij tegen JEKA. Toch waren het de bezoekende tricolores die ook de nodige kansen kregen. He werd een partij waarbij beide teams de nodige kansen kregen, maar deze niet kon omzetten in doelpunten. Het spel ging snel op en neer en de beide doelmannen moesten alles uit de kast halen om hun goal schoon te houden. Tot aan de 25 minuut was het voor de opgekomen toeschouwers een mooie wedstrijd met allerlei ingrediënten in het spel,  mooie combinaties, solo acties en schoten op goal die net geen doelpunten opleverde of door de keeper werden gestopt. Totdat kort voor rust JEKA uit een snelle aanval de achterhoede van ODC wist te verrassen en via een schuiver van links Francis kansloos liet en de stand op 1-1 zette. Even later deed zich voor Francis het zelfde tafereel voor , maar kon hij nog goed ingrijpen. Zodoende ging men met de gelijke stand rusten. Het opmerkelijke was dat de scheids in de eerste helft tweemaal had gefloten: bij aanvang en bij het rustsignaal.

Na de rust ging de partij verder met de tomeloze inzet van beide teams. En het was weer Egbert die met mooie passes strooide, maar niet werden afgerond door Jan en Dion, mede door de goede reddingen van de keeper van JEKA. In de 10e minuut bracht JEKA vanuit  een hoekschop Yoram in de verleiding om de bal met de hand te spelen , dit resulteerde in een strafschop. Deze werd ingeschoten door de gevaarlijke spits van JEKA, 1-2. Dit werd tevens .een keerpunt in de wedstrijd.
ODC kreeg nog wel kansen om de stand gelijk te trekken maar slaagde hier helaas niet in ,mede door de in vorm verkerende doelman van JEKA. Veel onnodig balverlies van ODC , verloren duels op dit moment gaf JEKA de mogelijkheid om vele kansen te creëren. Uit een voorzet van de linksbuiten van JEKA wist Francis de bal nog uit zijn doel te ranselen maar kwam op het hoofd van de spits en trof zo het net 1-3. In plaats van het hoofd koel te houden, vergat ODC te voetballen , men was volledig van slag af . ODC kreeg geen enkele grip op de tegenstander en stond tegen zichzelf te voetballen. Afspraken en opdrachten waren werden genegeerd of waren compleet vergeten. En de enkele kans die men kreeg werden gestopt door de achterhoede en keeper van JEKA. En tot overmaat van ramp was het JEKA die in de laatste minuten ODC voetballes gaf en de achterhoede meermalen uit elkaar speelde , op het verkeerde been zette en zodoende de score kon uitbouwen met twee doelpunten 1-5. JEKA keerde met de verdiende 3 punten terug naar Breda. ODC G1 en hun supporters teleurstellend achterlatend.

Er zullen in de volgende trainingen goede afspraken gemaakt moeten worden om het herstel te laten zien aan hun trouwe supporters: dit op 7 april tegen de afgelaste wedstrijd tegen SARTO thuis.