&

ODC G1 - Heeze G1

Prestatie ODC G1 vanwege speech coaches ?

Zaterdag 28 april moest ODC G1 aantreden tegen Heeze G1, die de ranglijst aanvoert. Ondanks dat vele spelers, coaches, scheids en verslaggever de Koningsactiviteiten niet aan zich voorbij hebben laten gaan stonden hier toch twee fitte teams aan de start om het ruim opgekomen publiek te vermaken. En in de beginfase waren zowel ODC als Heeze flink actief.

Het spel ging goed en snel op en neer. Beide teams kende elkaar door en door, uit voorgaande jaren en toernooien. Maar het was ODC die in de beginfase de meeste kansen kreeg o.a. Dion die in de tiende minuut de doelvrouwe van Heeze testte met een geplaatst afstandsschot, die zij keurig verwerkte tot een hoekschop. Ook Dorus die een aantal keren de keeper van Heeze belaagde, met zijn acties. Evenzo Egbert die een afgeslagen bal niet tot een doelpunt kon verwerken en even later zijn schot door de goed keepende doelvrouwe gekeerd zag worden. Vermeldenswaardig was de mentaliteit en inzet van alle spelers, in deze partij ,vooral van ODC . Misschien had de speech bij aanvang van deze partij invloed op het team.(Onder het motto, ’’wie de schoen past trekt hem aan’’).  Dit met als resultaat vele gecreëerde kansen, van beide teams maar helaas nog geen doelpunten. Ook de doelman van ODC liet zich door Heeze niet verschalken en moest een aantal keren in actie komen en zijn capaciteiten laten zien. Ondanks dat de strijd tot nu toe redelijk gelijk op ging was het ODC die een voorsprong nam in de 25e minuut. De cornerspecialist Anniek legde de bal  perfect neer in de achterhoede van Heeze die de bal niet kon wegwerken en de hardwerkende Jan zijn schuiver laag over de grond in het doel zag verdwijnen. 1-0. Even voor de rust was het Francis die zich met hart en ziel voor de aanstormende spits gooide en de bal van de voet plukte en zodoende ODC met de  1-0  stand kon gaan rusten.

Het doelpunt in de eerste periode gaf ODC het nodige zelfvertrouwen en het was Anniek die een perfect schot gestopt zag worden door de doelvrouwe van Heeze. Jawel ODC was in deze periode van de wedstrijd heer en meester, met hun combinaties en na vele kansjes was het de routinier Pedro die de bal speelde op Sven, die met een pass Dion bediende en hier wel raad mee wist en de 2-0 aan tekende. Heeze was op dit moment even de weg kwijt en ondanks de vele kansen die ODC produceerde kon men de stand niet uitbouwen. Ron zag zijn kopbal net over het doel verdwijnen en meerdere uitgespeelde kansen werden prima verwerkt  door de aller eerder genoemde doelvrouwe en uitblinkster bij Heeze.
ODC bleef in de tweede helft het spel dicteren met goede combinaties en het strooien van prachtige passes die jammer genoeg niet tot doelpunten leidde. Heeze kon zich enkel onder de druk uitwerken via lange uittrappen van hun keepster en ondanks de weinige ruimte die ODC weg gaf, kreeg Heeze  vanuit een geplaatste bal uit het middenveld, die hun spits bereikte toch nog de kans om te scoren 2-1. Ondank dat ODC even aangeslagen was, herstelde zij zich snel en probeerde zij met afstandsschoten de stand verder uit te breiden, dat helaas niet lukte. In de laatste minuten was het Heeze die met de nodige risico’s beef aanvallen om de stand gelijk te trekken. Dit waren voor het publiek nog angstige minuten, maar de achterhoede van ODC hield zich goed staande en gaf geen kansen weg en zodoende bleven de 3 punten in Boxtel. Een verdiende overwinning en met het vertoonde spel en inzet is er nog hoop op een plaats in de ranglijst waar ODC thuis hoort. Veel succes in de komende wedstrijden.