&

PSV (amateurs) - ODC

ODC wint ook tweede bekerduel

ODC heeft ook haar tweede bekerduel gewonnen. Na de overwinning op dorpsgenoot RKSV Boxtel werden op dinsdagavond de amateurs van PSV verslagen. Op de Herdgang wonnen de tricolores met 2 - 4. Na een 0 – 2 voorsprong bij rust (doelpunten Bart Dammers en Rob Scholten), kwam PSV vlak na de pauze snel op 2 -2 en hing lange tijd de 3 -2 voor de thuisploeg in de lucht. Maar in de slotfase trok de ploeg van Frank van den Berg toch nog aan het langste eind door doelpunten van Remco Schellekens en opnieuw Dammers.

Op sportpark de Herdgang in Eindhoven troffen de beide winnaars van het eerste bekerduel elkaar op dinsdagavond. ODC begon goed en liet in de aanvangsfase aardig spel zien. Bart Dammers en Bas Verkaik kregen in die periode wat kansjes. De amateurs van PSV – net als ODC uitkomend in de tweede klasse maar dan in de regio Eindhoven - moesten het vooral van omschakelmomenten hebben. Hun snelle spitsen konden een paar keer gevaarlijk worden maar hadden het vizier niet op scherp staan. Na ruim 20 minuten kwamen de tricolores aan de leiding. Rob Scholten gaf aan de linkerkant een steekbal op Paul Smulders en uit diens voorzet kon Dammers doeltreffend uithalen: 0 – 1. PSV werd daarna wat sterker maar speelde te onzorgvuldig om de ODC-defensie in moeilijkheden te brengen. Dat veranderde toen Tommy van den Berg noodgedwongen het veld moest verlaten met een blessure. De organisatie in het veld was vanaf dat moment een stuk minder en dat speelde de thuisploeg in de kaart. Vlak voor rust kreeg PSV een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar oog in oog met doelman Robbie Roelofs ging de bal hoog over het doel. Nog voor de thee werd het onverwacht 0 – 2 bij een bekeken vrije trap van Scholten die via een Eindhovens been de doellijn passeerde.

Na de pauze bleef PSV aandringen en hadden de tricolores het in verdedigend opzicht erg moeilijk. Tegentreffers bleven dan ook niet uit. In het eerste kwartier van de tweede helft scoorde de thuisploeg twee keer uit een hoekschop en zo stond het opeens 2 – 2. Er hingen vervolgens meer Eindhovense treffers in de lucht maar de na rust ingevallen doelman Coen Hermans redde een paar keer goed en ODC had ook mazzel dat paal en lat meer doelpunten in de weg stonden. Met het invallen van Roel van Lokven 20 minuten voor tijd veranderde het wedstrijdbeeld geleidelijk en kregen de tricolores weer wat meer grip op de wedstrijd. De spitsen Dammers en Remco Schellekens zaten lange tijd niet lekker in de wedstrijd maar lieten in de slotfase hun waarde voor het team zien. Een kleine tien minuten voor tijd speelde Dammers zich aan de linkerkant vrij tussen een aantal verdedigers en gaf een voorzet op maat die door Schellekens koppend werd binnengewerkt: 2 – 3. In de blessuretijd maakte Dammers er met een mooie lob over de keeper ook nog 2 – 4 van en daarmee was de wedstrijd definitief beslist.

Aanstaande zondag 30 augustus speelt ODC de laatste bekerwedstrijd in de poulefase thuis tegen Oirschot Vooruit. Een gelijkspel is voldoende om de volgende ronde te bereiken. Op sportpark Molenwijk wordt om half drie afgetrapt.