&

ODC 1 - Volharding 1

ODC hard onderuit op eigen veld tegen Volharding

De meeste spelers van ODC hadden hun dag niet in de thuiswedstrijd tegen Volharding. Desondanks waren er kansen maar het ontbrak de tricolores aan geluk want paal en lat stonden Boxtelse treffers in de weg. De gasten uit Vierlingsbeek speelden ook niet geweldig maar waren dodelijk effectief in de tegenaanval. Binnen tien minuten stond ODC met 0 – 1 achter en dat bleef het tot tien minuten voor tijd. Toen de ploeg van Frank van den Berg in de slotfase noodgedwongen meer risico ging nemen, kwamen er nog twee tegentreffers bij waardoor er na 90 minuten 0 – 3 op het scorebord stond.

In de vierde competitiewedstrijd van het seizoen trof ODC Volharding uit Vierlingsbeek, een voor de tricolores onbekende tegenstander die al jarenlang in de tweede klasse in het district Zuid 2 speelt. Het is een ploeg die het vooral van hard werken moet hebben met voorin een paar snelle aanvallers en vlak daar achter clubtopscorer Pepijn van Geenen die nog een blauwe maandag voor topklasser JVC ’31 uit Cuijk speelde. Van Geenen liet na acht minuten meteen zijn klasse zien. Vanaf de rand van de zestien knalde hij de bal snoeihard buiten het bereik van doelman Coen Hermans in de rechterkruising: 0 – 1. Vijf minuten daarna had ODC op gelijke hoogte kunnen komen maar een inzet van Rob Scholten kwam op de lat terecht en in de rebound trof Sjoerd van Lokven de paal. Even later volgde een goede aanval waarbij Bas Verkaik vanaf rechts doorbrak maar de bal iets te scherp voortrok waardoor Bart Dammers er weinig mee kon doen. Vlak voor rust was er nog een opgelegde kans toen Remco Schellekens alleen op het doel af ging maar door doelman Job Vullings gestuit werd.

Meteen na de pauze sprintte Dammers op links voorbij zijn tegenstander en uit de voorzet die volgde kopte Schellekens op de lat. Het zat ODC op die momenten niet mee. Het Boxtelse spel werd er vervolgens niet beter op. Er werd wel met veel inzet gespeeld maar omdat te veel spelers hun dag niet hadden, was het spel vaak veel te slordig en volgden balverovering en balverlies elkaar snel op. Gevaarlijk werd het eigenlijk alleen nog als Dammers het op zijn heupen kreeg zoals in de 68e minuut toen hij uithaalde maar doelman Vullings op zijn weg vond. Tien minuten voor tijd ging ODC min of meer alles of niets spelen om nog langszij te komen. Het leverde aanvallend weinig op. Aan de andere kant kregen de snelle spitsen van Volharding meer ruimte en daar profiteerden ze optimaal van. Tien minuten voor tijd maakte invaller Kevin Reijnders er 0 – 2 van en in de blessuretijd maakte Dennis Teunissen aan alle onzekerheid een einde door de 0 – 3 binnen te schieten.

Door de nederlaag is ODC gezakt naar de gedeeld zevende plaats op de ranglijst met 5 punten uit 4 wedstrijden. Het staat echter allemaal nog dicht bij elkaar want het verschil met de nummer 4 (Heeswijk) is slechts een punt maar ook het verschil met de nummer voorlaatst (EVVC) is maar een punt. Het zou daarom goed zijn als de tricolores weer eens een wedstrijd zouden gaan winnen. Dat kan volgende week zondag 4 oktober als trainer Frank van den Berg met zijn elftal op bezoek gaat bij Sparta ’25 in Beek en Donk.

Auteur :Sjef Engelbart