&

ODC 1 - Oirschot Vooruit 1

ODC door in de beker ondanks thuisnederlaag

ODC is door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. De tricolores verloren op eigen veld weliswaar met 1 – 2 van Oirschot Vooruit maar bekeren op basis van een beter doelsaldo verder. Bart Dammers bracht de ploeg van trainer Frank van den Berg na een halfuur spelen aan de leiding. Daarna verzuimde ODC om het verder af te maken en konden de gasten nog voor rust op gelijke hoogte komen. Na de pauze voetbalde ODC meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Oirschot Vooruit profiteerde daar optimaal van en wist zelfs nog een tweede keer het Boxtelse net te vinden.

Vooraf was al duidelijk dat ODC na twee overwinningen aan een gelijkspel genoeg had om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Omdat gedurende de wedstrijd bleek dat de amateurs van PSV eerder die dag met 3 – 1 van RKSV Boxtel hadden gewonnen, konden de tricolores zich zelfs een kleine nederlaag permitteren.

Omdat het hoofdveld door de vele regenval door de scheidsrechter was afgekeurd, moest uitgeweken worden naar het kunstgras van sportpark Wagenaars. ODC begon daar goed en kreeg al meteen een paar goede mogelijkheden. Bart Dammers stuitte na vijf minuten op doelman Menno Kuulkers en even later was Sjoerd van Lokven te gehaast in de afronding toen hij door diezelfde Dammers alleen voor de keeper werd gezet. Pas na een halfuur kon het Boxtelse veldoverwicht worden uitgedrukt in doelpunten. Dirk van der Struijk gaf vanaf rechts een perfecte voorzet die door Dammers knap werd binnengekopt: 1 – 0. Vervolgens leek het een kwestie van tijd voor de volgende treffer zou vallen maar die kwam er niet omdat de tricolores steeds te slordig in de eindfase waren. Vlak voor rust trad een oude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, valt de treffer aan de andere kant. Bij één van de spaarzame uitvallen van de gasten uit Oirschot was het Paul Stamps die met een lage schuiver ODC-doelman Coen Hermans wist te verschalken: 1 – 1.

Na de pauze speelde ODC meer tegen zichzelf dan tegen Oirschot Vooruit. De tricolores hadden moeite om de knop om te zetten en georganiseerd en geconcentreerd te blijven voetballen. Het leidde tot veel verkeerde keuzes met balverlies als gevolg. Oirschot Vooruit speelde simpeler en was via de counter keer op keer gevaarlijk. In de 65e minuut leidde dat tot een tweede treffer. Spits Fons Meeuwis verraste Hermans vanaf een meter of 25 met een bekeken schot dat net onder de lat paste: 1 – 2. ODC zette vervolgens aan voor de gelijkmaker en die had kunnen vallen als Ido Pijnenburg in de slotfase vrij voor Kuulkers de rust had bewaard. De jonge spits joeg de bal echter hoog over het Oirschotse doel.

Ondanks de nederlaag heeft ODC zich op basis van een beter doelsaldo geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Het vervolg daarvan vindt in het vierde weekend van oktober plaats. Volgende week zondag (6 september) begint de competitie met een uitwedstrijd in Nistelrode tegen Prinses Irene. Met het oog daar op is deze nederlaag misschien helemaal niet zo erg. De tricolores staan nu weer een beetje met de beide benen op de grond.