&

ODC 1- EVVC 1

ODC gaat met winst de winterstop in

ODC heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Op het eigen sportpark Molenwijk werd EVVC uit Vinkel met 4 – 2 geklopt. Aerd van Brunschot was de grote man door voor de pauze een glaszuivere hattrick te scoren (ruststand 3 – 0). Meteen na de rust werd het 3 – 1. Daarna kwam Van Brunschot ongelukkig in botsing met de Vinkelse keeper en moest hij noodgedwongen van het veld. ODC raakte daardoor van slag maar wist de schade beperkt te houden. Door een doelpunt van Bart Dammers in de slotminuut en een tweede treffer van de gasten in de blessuretijd werd het uiteindelijk 4 – 2 en bleven de drie punten in Boxtel. Door de zege stijgt ODC van de tiende naar de zevende plaats op de ranglijst.

Voor aanvang van de laatste wedstrijd voor de winterstop stond het allemaal erg dicht bij elkaar in de tweede klasse H. Het verschil tussen de nummer zes EVVC en de nummer twaalf Best Vooruit bedroeg slechts drie punten. Bij winst zou ODC (vooraf tiende) over tegenstander EVVC heen gaan en een flinke sprong op de ranglijst kunnen maken. In het eerste kwartier was het voetbal niet hoogstaand maar kregen de tricolores wel enkele goede kansen. Willem van de Kerkhof kopte in de derde minuut bijna de openingstreffer binnen na een vrije trap van Rob Scholten en ook Aerd van Brunschot kreeg een goede mogelijkheid met het hoofd maar beoordeelde de bal niet helemaal goed. In de 17e minuut maakte Van Brunschot dat meer dan goed door een voorzet vanaf rechts van Bas van der Pasch onberispelijk tegendraads binnen te schieten: 1 – 0. Niet veel later viel de tweede treffer. Een schot van Sjoerd van Lokven kon door EVVC-doelman Coen van Lith in eerste instantie nog worden gekeerd maar Van Brusnschot was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 2 – 0. Ruim vijf minuten voor rust leek Ido Pijnenburg met een mooie lob voor 3 - 0 te zorgen maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Het bleek uitstel van executie want in de dying seconds van het eerste bedrijf haalde Pijnenburg nogmaals uit. Zijn schot werd gesmoord maar kwam voor de voeten van Van Brunschot die zo zijn derde doelpunt van de middag kon scoren en daarmee een glaszuivere hattrick voor zijn rekening nam: 3 - 0. De gasten uit Vinkel hadden tot dan toe een paar kleine kansen gehad maar door enkele goede ingrepen van ODC-keeper Coen Hermans vielen er in de eerste helft geen tegentreffers. Dat veranderde kort na de pauze toen EVVC-aanvoerder Gerwin van den Boom de bal vanaf links voorbracht en Nicky van der Heijden de achterstand tot 3 – 1 verkleinde. Vlak daarna kreeg Van Brunschot de kans om zijn vierde treffer te maken maar hij kwam daarbij ongelukkig in botsing met doelman Van Lith en moest het veld per brancard verlaten. De tricolores waren door het uitvallen van hun spits lange tijd van slag. Dat bracht de gasten beter in de wedstrijd. Het ontbrak de Vinkelse spitsen echter aan scherpte en ODC mocht in die fase niet klagen over geluk. Nadat de bal eerder buiten het bereik van Hermans op de paal terecht was gekomen, maakte Bart Dammers er in de 90e minuut aan de andere kant 4 – 1 van. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Een tweede Vinkelse treffer diep in blessuretijd van Nicky van der Heijden (4 – 2) veranderde daar weinig aan.

Door de winst staat ODC halverwege de competitie op de zevende plaats met 17 punten uit 13 wedstrijden. Theoretisch kunnen de tricolores nog voorbij worden gestreefd door EVVC en Prinses Irene die allebei één wedstrijd en twee punten minder hebben. Beide ploegen hebben nog een inhaalwedstrijd bij de nummer drie Erp tegoed. Op 24 januari 2016 wordt de competitie voor de ploeg van trainer Frank van den Berg vervolgd met een uitwedstrijd in Vught tegen Real Lunet.