&

Heeswijk 1 - ODC 1

ODC onderuit bij Heeswijk

Een gehavend ODC is zondag 20 maart met 3-1 onderuit gegaan bij Heeswijk. Voor rust waren de tricolores in verdedigend een paar keer niet attent en dat werd door de thuisploeg keihard afgestraft. Een tegentreffer van Aerd van Brunschot bleek onvoldoende om dat te compenseren.

ODC zit in een moeilijke fase van het seizoen. Het team van trainer Frank van den Berg mist een aantal bepalende spelers waardoor het aan creativiteit en raffinement ontbreekt. Bovendien is het team defensief kwetsbaar. Dat kwam in Heeswijk al na drie minuten aan het licht. Bij een hoge bal in de doelmond zag iedereen Heeswijk-spits Wouter van Dijke over het hoofd. Deze kreeg de tijd om de bal terug te leggen op Arjan Haast waarna de ver voor zijn doel staande Robbie Roelofs gemakkelijk gepasseerd kon worden: 1 - 0. Tien minuten later kreeg Van Dijke de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen maar gelukkig voor ODC voorkwam Roelofs dat met een goede ingreep. Op het hobbelige veld was het voor beide teams moeilijk om goed combinatievoetbal te spelen. Desondanks wisten Sjoerd van Lokven en Bas Verkaik na ruim een halfuur spelen een mooie aanval op te zetten. Het was Verkaik die daarbij Aerd van Brunschot lanceerde waarna de spits de bal knap via de paal binnenschoot: 1 - 1. Maar zoals wel vaker dit seizoen kon ODC maar kort van deze treffer genieten want drie minuten later lag de bal op de stip nadat Paul Smulders ongelukkig Van Dijke ten val had gebracht. Haast schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 2 - 1. Dat leek de ruststand te gaan worden maar dat bleek niet het geval. Op slag van rust stond de ODC-defensie te slapen bij een vrije trap waardoor Tjeu van Alebeek de bal bij de tweede paal ongehinderd binnen kon lopen: 3 - 1.

Na de pauze gingen de tricolores direct op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 52e minuut kwam ODC met een man meer te staan toen Heeswijk-verdediger Wout Cuijpers direct rood kreeg wegens het onderuit halen van de doorgebroken Ido Pijnenburg. De toekende vrije trap op de rand van de 16 werd vervolgens door Smulders hoog over het doel geschoten. De man-meer-situatie voor ODC duurde niet langer dan 10 minuten want in de 62e minuut zag Mark Verhagen voor de tweede keer geel en kon ook hij gaan douchen. In het laatste halfuur deed de Boxtelse ploeg er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Het ontbrak het team zeker niet aan vechtlust. Maar het team miste creativiteit en ook finesse in de afronding. Pijnenburg kreeg in de 70e minuut een goede kans na een scrimmage voor Heeswijkse doel. Collega-spits Van Brunschot kreeg wat kleine kansjes maar het zat hem in de eindfase steeds niet mee. Aan de andere kant voorkwam doelman Roelofs een paar keer een vierde treffer voor de gastheren. In het laatste kwartier nam ODC alle risico's door Willem van de Kerkhof mee naar voren te sturen. Maar ook de lange centrale verdediger kon voor het vijandelijke doel geen potten meer breken.
Met nog zes wedstrijden te gaan, staat ODC nog steeds op de achtste plaats, nog steeds met 24 punten. In het paasweekeinde komen de tricolores niet in actie.

De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 3 april als Mierlo Hout op bezoek komt in Boxtel.

Auteur :Sjef Engelbart