&

SC t Zand 1 - ODC 1

ODC schiet zichzelf in de slotfase in de voet

Alleen een wonder kan er nog voor zorgen dat ODC zich plaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Want ODC verloor in Tilburg met 3 – 0 van SC ’t Zand. In een matige wedstrijd ging het heel lang gelijk op. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd nog te gaan eindigen in een bloedeloze 0 – 0 maar toen kwam de thuisploeg opeens vanuit het niets op voorsprong. De tricolores raakten daarna van slag en moesten in de blessuretijd nog twee doelpunten toestaan. Op Tweede Pinksterdag (25 mei) staan de tricolores op eigen veld daardoor voor een vrijwel onmogelijke opgave.

Door een uitstekende vierde plaats op de ranglijst plaatste ODC zich als debutant in de tweede klasse voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De tricolores troffen daarin als eerste SC ’t Zand dat de tweede periodetitel in de tweede klasse E won. Op een sfeervol sportpark de Reeshof gingen de twee ploegen voorzichtig van start. Er gebeurde weinig voor de beide doelen en de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Rob Scholten was in het eerste halfuur met een paar afstandsschoten de gevaarlijkste man aan Boxtelse zijde. Na ongeveer 35 minuten spelen, kreeg de thuisploeg haar enige kans van voor de pauze toen een scherpe voorzet vanaf rechts van Michael Boelen voorlangs ging. ODC kreeg vlak daarna aan de andere kant een goede mogelijkheid nadat Remco Schellekens collega-spits Bart Dammers had bereikt. De inzet van Dammers passeerde doelman Wouter Kogels maar op de doellijn kon een Tilburgse verdediger nog redding brengen.

Na de thee veranderde er weinig. Er vielen nauwelijks kansen te noteren. Dat kwam vooral omdat de beide ploegen veelvuldig balverlies leden. Vlak na de pauze kreeg opnieuw Dammers een goede mogelijkheid maar zijn kopbal op aangeven van Scholten had te weinig kracht om de Tilburgers in de problemen te brengen. Zo kabbelde de wedstrijd voort en tot een kwartier voor tijd zag het er naar uit dat het duel in een bloedeloze 0 – 0 zou eindigen. De tricolores leken daar vrede mee te hebben want dan zou het karwei Tweede Pinksterdag in Boxtel afgemaakt kunnen worden. Maar gaandeweg de tweede helft verloor de ploeg van trainer Frank van den Berg steeds meer de slag op het middenveld. Duels werden vaker verloren en de passes werden ook steeds onzorgvuldiger. Niet dat SC ’t Zand zoveel beter speelde maar op deze manier werd het de Tilburgers wel erg gemakkelijk gemaakt. Een kwartier voor tijd kwam SC ’t Zand vanuit het niets op een 1 – 0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts bereikte spits Daan van Hal die knap controleerde en de bal vervolgens in de rechterbovenhoek schoot: 1 – 0. De tricolores gingen na de achterstand meer naar voren spelen maar het lukte de ploeg niet om wat te forceren. Op zich zou een 1 – 0 nederlaag niet onoverkomelijk zijn met het oog op de return in Boxtel. Maar in de slotfase was ODC het even helemaal kwijt. Verkeerde keuzes zorgden er voor dat de thuisploeg de score verder kon opvoeren. In de blessuretijd was het aanvoerder Kevin van Assouw die tot twee keer toe kon profiteren. En zo stond er uiteindelijk volkomen onnodig 3 – 0 als einduitslag op het scorebord.

Het zal voor ODC moeilijk worden om deze achterstand op maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag) in Boxtel ongedaan maken. Misschien dat een vroege treffer nog voor een wonder kan zorgen.